L’ofici del Burgos és massa pel Prat (76-67)

0
    26
    DSC_0303.JPG

16/11/2014 – El vinculat de la Penya paga cars els seus errors i perd al Plantío davant d’un rival que ha castigat cada desencert pratenc.

Comparant els quintets inicials de Burgos i Prat, ja era de preveure que els potablaves haurien de suar si volien sortir del Plantío amb un triomf sota el braç. La plantilla del Burgos, una de les més experimentades de la categoria amb jugadors com Taylor Coppenrath, Miqui Feliu i Albert Sábat, era plenament coneixedora de la rellevància del duel, després d’un inici de temporada més discret del que tothom s’esperava.

El CB Prat pecaria d’excés de precipitació durant els primers compassos del partit, jugant possessions en ocasions massa curtes. En un inici, Agustí Sans es mostraria sobreexcitat en la direcció, però de seguida trobaria la manera de treballar pels companys, assistint a Piru Ros perquè l’escorta anotés el primer triple del duel (4-9).

Amb Coppenrath jugant massa còmode en posicions interiors, el Burgos anava entrant en dinàmica de partit i es posava per davant (10-9). Tot i els intents de Piru Ros per tornar a recuperar el domini (10-14), dos triples seguits d’Albert Sábat castigaven el mal balanç defensiu potablava (16-14).

L’equip d’Agustí Julbe patia per defensar la rereguarda després d’errar un tir en atac, i això ho aprofitava el Burgos per generar bones situacions de tir, sobretot posant boles interiors mentre la defensa pratenca restava oberta. Les dificultats per defensar la seva cistella no impedirien que el Prat tanqués el primer quart enganxat (20-18), però evidenciant alguns problemes que calia resoldre.

Durant el segon parcial, el múscul de Diouf i la capacitat del Burgos per jugar en transició i treure faltes personals, permetria al conjunt del colomenc Andreu Casadevall assolir una renda consistent. Els locals obrien un forat de vuit punts després de dos tirs lliures de Jasen (33-25), forçant el temps mort de Julbe a tres minuts pel descans.

José Nogués retallava la diferència des del triple i Sans completava la feina de l’aler amb una suspensió amb rectificat que mantenia al Prat dins del partit (38-32). Només les accions individuals del base menorquí farien possible que la renda local no es veiés incrementada fins al descans, ja que els pratencs patirien a l’hora de defensar estant en bonus (42-36).

A la represa, els avisos que el Burgos havia donat durant tota la primera part s’acabarien per desenvolupar sobre el parquet del Plantío. El conjunt d’Andreu Casadevall, imposant el seu joc físic i la superioritat en el rebot, protagonitzava una sortida en tromba.

Entre Miqui Feliu i Albert Sábat impulsaven als burgalesos en atac, mentre que el Prat es quedava encallat en els 40 punts (57-40). Només el caràcter de Piru Ros i les personals forçades per Nikolic semblaven ser efectives a l’hora de fer mal al rival en atac. El vinculat de la Penya afrontava els deu últims minuts de partit 13 punts per sota, i amb el Burgos sentint-se força superior (59-46).

El CB Prat faria un darrer intent per tal de seguir competint i per endollar-se al partit. Intentant explotar al màxim el seu joc de transició i pujant línies en defensa, el conjunt potablava aconseguia rebaixar la barrera psicològica dels deu punts. L’encert de Piru Ros, omnipresent en atac, situava a l’equip d’Agustí Julbe a nou, faltant més de cinc minuts per la conclusió (63-54).

El Prat, però, havia errat massa tirs lliurats en moments molt importants i arribava tard a algunes ajudes defensives per tal d’evitar que els interiors del Burgos anotessin amb facilitat. Dos tirs lliures d’Alberto Abalde posarien als pratencs a sis (65-59), però la superioritat del Burgos en el rebot ofensiu ajudaria als d’Andreu Casadevall a fer córrer el temps i a anar sumant des de la línia de personal.

Agustí Julbe demanava temps mort a falta de dos minuts per mirar de corregir les errades dels seus jugadors a l’hora de tancar el rebot (66-59). Les coses no millorarien pels potablaves i el CB Prat certificava una derrota justa, vista la superioritat física i de rotació del Burgos (76-67).

Els 43 rebots locals i les 16 pèrdues del Prat farien molt mal als pratencs. Piru Ros (23 punts i 22 de valoració) seria el millor jugador del conjunt català. El vinculat del FIATC Joventut no ha pogut donar continuïtat a la bona línia encetada contra el Valladolid. Tot i al derrota, el Prat encara aguanta fora del descens.

Fitxa tècnica:

Ford Burgos (76): Sábat (14), Costa (2), Feliu (12), Maresch (5), García (11), Jasen (7), Xavier (8), Coppenrath (9), Olmos (-) i Diouf (8).

CB Prat Joventut (67): Vilanova (7), Abalde (4), Ros (25), Nogués (7), Martí (12), Serrano (5), Gomila (2), Sans (6), Amo (-) i Nikolic (1).

Parcials: 20-18 / 22-18 / 17-10 / 17-21

Rebots: Coppenrath (11) / Abalde i Serrano (6)

Assistències: Sábat i Feliu (4) / Vilanova (4)

Incidències: partit corresponent a la vuitena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló del Plantío de Burgos.