El PSC aposta per la renovació i introdueix sis nous noms als 10 primers llocs de la candidatura

    0
    32
    IMG_9978.JPG

    19/03/2015 – A falta de la ratificació d'aquesta tarda per part de l'assemblea local, l'executiva va aprovar ahir per unanimitat una llista en la que només repeteixen quatre actuals regidors.

    El PSC ja coneix els noms de les persones que ocuparan els seients socialistes al ple municipal els propers quatre anys. L’assemblea de militants va ratificar ahir la llista aprovada dimecres unànimement per l’executiva de l’agrupació local. Una llista marcada sobretot per la renovació, per la presència de gent jove i provinents de diferents barris de la ciutat.

     

    El primer secretari del PSC, Àlex Pastor (35 anys, llicenciat en Ciències Laborals), que va anar com a número 12 al 2011 i que està cridat a ser el successor de l’exalcalde Serra, serà el segon home del grup, per davant de Conxita Botey (professora), una dels únics quatre edils de l’actual mandat que repeteixen als primers llocs de la candidatura. El número 4 l’ocuparà el secretari d’Organització Socialista, Rubén Guijarro (33, llicenciat en Ciències Polítiques), que ja va exercir com a coordinador durant el darrer govern abans de l’entrada del PP. Repeteix també, al cinquè esgraó, la regidora Teresa González (34, llicenciada en Dret), mentre que la sisena posició serà per a Raquel López (40, llicenciada en Ciències Polítiques), que ja va ser regidora entre 1999 i 2007. Araceli Cruz (activista veïnal), que aquesta legislatura ha tingut un lloc al Ple des que Josep Duran deixés la disciplina socialista fa uns mesos, serà la setena. Chistian Carneado (31, llicenciat en Ciències Ambientals) farà encara més present la direcció local en aquesta nova llista; el secretari d’Acció Política i Comunicació ocuparà el número 8 de la candidatura. La novena plaça, que marcaria el límit d’edils socialistes atenent a la representació que el grup té a dia d’avui, seria per Blas García (activista social). El comerciant del passeig de La Salut i expresident de l’associació de botiguers, Rafa Pavón (membre actiu del teixit comercial), portarà el ‘número 10’, i anirà succeït pel secretari de la Federació d’Associacions de Veïns Joan Carles Lacruz. Dolores Hermoso, activista social i membre de la ONCE, serà la 12a de la llista. A la resta de la llista, de la que encara no s’ha informat completament, hi apareixen els noms d’algunes membres de les Joventuts Socialistes o persones de l’àmbit sindicalista, com ara Reyes Solaz (UGT).

     

    Forta presència dels barris perifèrics

     

    Les persones que ocuparan els primers llocs equilibren la presència dels diferents barris de la ciutat a la candidatura socialista. Les 10 primeres posicions estan ocupades per dues persones de la Morera (Pastor i Teresa González), dues de Can Claris (Guijarro i Blas Garcia), dues de Llefià (Raquel López i Araceli Cruz), una de Casagemes (Botey), una de Sistrells (Carneado) i una altra de La Salut (Pavón). El Centre i Lloreda estan ‘representats’ per Lacruz i Hermoso.

     

    La renovació deixa fora històrics i actuals regidors

     

    El procés de canvi i intern a la llista del PSC local aparta de la primera línia alguns noms com ara Francesc Serrano o Pablo Hernan, que deixen la política més activa; Dessirée Garcia, fins ara número 3 i que, segons ha afirmat, vol centrar-se en “un projecte al món privat”; o el professor Aniceto Ramírez, novè al 2011. La nova llista, a més, retrà un homenatge a la trajectòria del històric regidor José Antonio Lara, que tancarà la candidatura a la 27a posició.