Badalona ‘Encén la metxa!’ de les Festes amb el joc de preguntes ‘Aquesta la saps?’

    0
    33
    encen la metxa.jpg

    15/04/2015 – L’Ajuntament amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana i la Colla de Geganters de Badalona, posa en marxa “Encén la metxa!, un projecte cultural per difondre els elements festius de les Festes de Maig.

    L’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana i la Colla de Geganters de Badalona, posa en marxa, per tercer any consecutiu, el programa “Encén la metxa!, un projecte cultural que té per objectiu difondre els elements festius de la ciutat de les Festes de Maig. S’articula en un seguit d’activitats com ara el Crema’l tu! Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, el premi El Dimoni a l’Escola i Coneguem els Forjadors de la Festa, que culminen amb la Cremada del Dimoni, l’acte central de les Festes de Maig.

     

    La novetat d’aquest any és que es presenta el joc sencer Aquesta la saps?, un joc de preguntes sobre les Festes de Maig, el Dimoni de Badalona i les entitats de cultura popular badalonina, aglutinades en cinc capses: Va de dimonis; Va de gegants i capgrossos; Va de foc i bèsties; Va de castells i altres elements festius, i Va de Festes de Maig.

     

    Aquesta la saps? forma part, juntament amb els altres jocs Domino Festa, Memoritza, Forjaclosques, Endevina qui és, Aixeca Castells de la col·leció Forjadors de la Festa que es poden demanar en prèstec a les biblioteques públiques de la ciutat, al Centre Cultural l’Escorxador Nau 3 i a la sala d’exposicions El Refugi durant la Mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana Forjadors de la Festa, que es podrà visitar del 2 al 17 de maig.

     

    Activitats a totes les biblioteques i al Centre Cultural Nau 3

    Fins al dia 29, hi haurà trobades, exposicions i tallers a totes les biblioteques municipals i al Centre Cultural l’Escorxador perquè els més petits s’introdueixin en l’imaginari festiu i popular de la ciutat amb la finalitat de conèixer, de primera mà, els elements festius i les seves característiques d’una manera lúdica i educativa, i, a la vegada, coneguin la tasca de les entitats de cultura popular portadores d’aquests elements.