Maldonado: “Si guanyem tres partits, serem al play-off”

  0
  29
  maxresdefault.jpg

  14/04/2015 – L’entrenador del FIATC Joventut es fixa aquest objectiu numèric per assegurar la classificació per la post temporada.

   

  En un curs esportiu de llarga durada, al final les matemàtiques no enganyen ningú. Cada equip acaba la lliga allà on mereix, en funció de la capacitat que ha mostrat per ser regular en joc i resultats.

   

  En la prèvia del partit contra el València Basket, Salva Maldonado ha dut a terme una anàlisi més detallada dels motius que han dut a la Penya a patir una segona volta molt irregular.

   

  “Hem abaixat el nivell. Després de la Copa, l’aspecte físic ens ha afectat molt. L’equip ha patit lesions de llarga durada, fet que ens ha desequilibrat. Això, afegit a qüestions puntuals poc greus però que no ens han deixat en pau, no ha ajudat”, declarava per començar el tècnic verd-i-negre.

   

  “Hi ha hagut partits en els quals hem marxat al descans guanyant i d’altres on no hem competit al nivell buscat. Quan hem tingut a l’equip sencer, hem sigut una màquina perfecta, fregant fins i tot el nostre límit. També és cert que, amb lesions, hem patit molt”, afegia Salva Maldonado.

   

  Durant la seva compareixença davant dels mitjans, l’entrenador de la Penya ha revelat una dada demolidora, que ajuda a entendre com s’han desenvolupat les setmanes d’entrenament de l’equip al llarg de la segona part del campionat.

   

  “A la segona volta ja hem superat la xifra d’entrenaments perduts per jugadors que vam tenir entre la primera volta i la pretemporada. Això al final ho pagues. En tota la segona volta no hi ha hagut una setmana normal d’entrenaments”, destacava Salva Maldonado sobre aquesta qüestió.

   

  Tot i els problemes soferts, “l’equip no s’ha desconnectat, però això no està sent suficient per guanyar. És evident que a la segona volta no estem sent capaços de guanyar partits. Explicacions n’hi ha moltes; no només una”.

   

  Aquesta setmana, la Penya podrà comptar amb el recuperat Tariq Kirksay, absent durant l’últim mes i mig de lliga. Així valorava Salva Maldonado com ha afectat la baixa de l’aler en els darrers sis compromisos.

   

  “En un equip com el nostre, justet en posicions exteriors, perdre a un jugador durant un mes i mig ens ha afectat. El problema no és la seva lesió, sinó les coses petites que han patit altres jugadors com Mallet, Hannah, etcètera”, apuntava el tècnic.

   

  Agafant la calculadora, l’entrenador del FIATC Joventut ha volgut ressaltar la xifra de partits que cal guanyar per ser al play-off. “Si som capaços de guanyar tres partits, serem al play-off. La part important és que l’equip té coses boniques per lluitar. Ara s’ha de defensar aquesta posició”, comentava Maldonado abans de la sessió matinal de l’equip.

   

  L’entrenador de la Penya creu que depèn d’ella mateixa, ja que, “si agafem un ritme bo a casa, ens classificarem”. “Tenim un calendari que ens diu que dependrem de nosaltres. Juguem contra rivals de la nostra lliga”, afegia Salva Maldonado.

   

  Sobre el València Basket, pròxim rival del FIATC Joventut, el preparador verd-i-negre ha definit al conjunt taronja com un equip “amb mots bons jugadors i que és capaç d’estar a un nivell superior al nostre. En teoria i en realitat”.