El procés sobiranista refreda les negociacions amb el PSC per formar govern de coalició

    0
    37
    IMG_2012.JPG

    08/06/2015 – “El PSC està decebut amb el camí que han pres les negociacions per formar un govern d'esquerres a Badalona”, han afirmat avui fonts socialistes.

    El passat dijous, PSC, ERC i ICV-EUiA van confirmar el seu suport a la investidura de la candidata de Guanyem Badalona, Dolors Sabater. Les negociacions, no obstant, havien de continuar i passar per sobre del tema més complicat d’afrontar a quatre bandes: quina postura adoptar davant el procés sobiranista de Catalunya. Aquest és el punt en el que es troben els punts oposats dins la hipotètica coalició i així ho ha fet saber avui el PSC, després d’un cap de setmana en el que les forces d’esquerres s’han reunit fins a tres cops. La primera, divendres, en una comissió per treballar el programa de govern; la segona, dissabte, per parlar de l’eix nacional, on haurien aflorat les diferències més marcades, i diumenge, per parlar de l’organigrama.

     

    “El PSC està decebut amb el camí que han pres les negociacions per formar un govern d'esquerres a Badalona”, han afirmat avui fonts socialistes. El PSC entén “que hi ha una clara majoria d'esquerres al consistori i el pacte de govern ha de ser inequívocament d'esquerres”, però avisa que si alguna formació política “pretén formar un govern de caire independentista, el PSC no hi serà”. D’altra banda, i “davant el possible caire independentista que podria tenir el nou govern”, diuen fonts del partit, una hipotètica renúncia a l'escó de regidor de Garcia Albiol podria suposar un escenari incert" on hi podria haver un canvi en el paradigma de les converses.

     

    Davant d’aquests moviments i reaccions per part del PSC, el PP, coincidència o no, ha convocat una roda de premsa per a demà al matí en la que podria llançar alguna nova proposta, a pocs dies de la investidura.