Els Dracs assoleix el bitllet per a la final de la LNFA

    0
    29
    badalona dracs.jpg

    09/06/2015 – L'equip d'Oscar Calatayud va vèncer amb autoritat als Osos Rivas per un clar 42-6.

    Triomf d'autoritat dels Badalona Dracs en un nou duel davant l'equip madrileny, tal com va succeir fa dues setmanes a l'última jornada de la temporada regular. En aquesta ocasió el duel tenia com premi la final nacional i els badalonins no van deixar lloc per la sorpresa, dominant la trobada des dels primers minuts, arribant al descans amb un clar 35-0 favorable als del coach Oscar Calatayud.

     

    Per tretzena vegada a la seva història, l'equip badaloní serà present a la gran final de la LNFA Sèrie A, màxima competició nacional, cercant portar-se el sèptim trofeu lleuger per a les seves vitrines, segon de manera consecutiva.

     

    L'entrenador local va tornar a apostar per l'alternança en la direcció de l'equip, alternant Curtis Cannon, Sergi Gonzalo i Carlo Carminatti a la posició de quarterback. En els primers minuts, amb l'americà dirigint el primer atac dels Dracs, va arribar la primera oportunitat per als locals, però un pèrdua de la pilota de Javi Fernández a poques iardes de la zona d'anotació, va permetre als Osos Rivas recuperar la possessió i evitar els primers punts del partit.

     

    Després d'aquell fumble va sortir per primera vegada la defensa badalonina que, novament, va realitzar un extraordinari partit. Després d'un tres i fora de l'equip de Fernando Guijarro, el mexicà Marcos Carmona aconseguia bloquejar el cop de peu de rebuig a la zona d'anotació, inaugurant el marcador al provocar un safety que suposava el 2-0.

     

    Els Dracs tornaven al camp amb la seva ofensiva i després d'avançar amb bones carreres de Cannon i Fernández, l'americà deixava el seu lloc a Gonzalo per a que aquest connectés un pas de touchdown de 29 iardes amb Joan Carles Bartra, qui després de rebre la pilota evitava els placatges fins arribar a l'end zone. El posterior xut a pals de Willy Ramírez significava el 9-0 amb el que es terminaria el primer quart.

     

    L'atac madrileny no aconseguia avançar entre els homes de Xus Fernández i els Osos es veien obligats una vegada més a rebutjar la pilota, gairebé sense aconseguir iardes al seu favor. En canvi, l'ofensiva local sumava iardes amb suma facilitat, en la seva gran majoria per via terrestre. Cannon mostrava també els seus dots com passador, treient-se un llançament sota pressió fins la zona d'anotació, que aconseguia agafar Ramírez per ampliar les diferències, afegint un punt més amb el posterior xut addicional que posava el 16-0.

     

    El millor encara estava per arribar, ja que Cannon a la següent possessió, va realitzar una jugada espectacular de més de 60 iardes escapant-se de fins sis defenses i quedant-se a polzades de l'end zone, a una polèmica decissió arbitral que no la va concedir finalment el touchdown. No hi va haver que esperar molt més, ja que en la següent jugada, el propi Cannon aconseguia l'anotació amb una carrera personal que significava el 22-0.

     

    Els Osos van semblar despertar a l'aconseguir el seu primer down de la trobada, però no va ser més que un miratge, ja que el defensive back Oscar Pérez aconseguia interceptar un llançament de l'americà Blair Black per a retornar la pilota més de 60 iardes i situar un clar 28-0 quan faltava menys d'un minut per arribar al descans.

     

    No terminava aquí el primer temps, ja que a l'últim intent a la desesperada del conjunt madrileny per a intentar retallar les diferències abans del descans, novament Black era interceptat, repetint la jugada anterior amb Kevin Duley aquesta vegada amb protagonista, deixant la trobada pràcticament sentenciada amb el 35-0 amb el es va terminar la primera meitat.

     

    A la represa, el joc va estar molt més igualat, els Osos van començar a trobar buits en una relaxada defensa local que va aprofitar el voluminós resultat al seu favor per a donar descans a algun dels seus jugadors. Javier Barrena i Gonzalo Fernández aconseguien les iardes que no van poder obtenir a la primera meitat i també Black començava a connectar amb els seus receptors. En una d'aquestes combinacions, el quarterback americà trobava a Rubén Caja, qui aconseguia anotar els únics punts dels madrilenys, deixant el 35-6 amb el que terminava el tercer quart.

     

    Ja a l'últim parcial i amb tot decidit, es va poder veure una nova anotació del canari Ramírez, qui després de rebre un llançament de Gonzalo anotava el seu segon touchdown del dia. El propi jugador tancava el compte anotador amb el seu quart extra point, deixant el definitiu 42-6 al marcador del Badalona Sud.

     

    Després d'aquesta gran victòria, els Badalona Dracs disputarà el proper dissabte, 20 de juny a la final de la XXI LNFA davant els València Firebats, qui es va imposar per 21-6 als seus veïns Giants, repetint els protagonistes de la passada edició, on els badalonins van aconseguir el seu sisè títol lleuger.

     

    A las seva tretzena participació a la final de la Lliga Nacional, els homes d'Oscar Calatayud es veuran les cares amb l'únic equip que ha aconseguit vèncer en dues ocasions en aquesta temporada (28-25 a València i 3-7 a Badalona. Ambdues derrotes per un mínim marge de punts, el que indica la gran igualtat entre els dos primers classificats de la temporada regular a la LNFA Sèrie A.