La UGE Badalona puja al podi del Campionat de Catalunya veterà

0
    32

09/06/2015 – Els atletes badalonins Xavier Blancafort, Francesc Rodriguez i Paqui Muñoz van tenir l'ocasió de penjar-se més d'una medalla en les seves respectives categories.

El passat diumenge, 7 de juny, va ser un gran dia pels atletes de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, en el qual van lluir pujant tots ells al pòdium del Campionat de Catalunya de pista veterà, que es va disputar a Gavà.

L'atleta més condecorat va ser Xavier Blancafort que va aconseguir tres medalles: or als 110 metres amb una marca de 18''10, plata a la llargada amb 5m 56 i bronze als 100 metres lliure amb 12''27 a la categoria W40.

Blancafort, que aquest any no ha pogut entrenar regularment, ha demostrat tenir una gran fortalesa física, fet que ja va demostrar fa unes setmanes en aconseguir l'or al Campionat de Catalunya de proves combinades de la mateixa categoria. A més, l'atleta també va participar a la Lliga Catalana on es va poder veure als llançaments que es tracta d'un atleta amb moltes prestacions i polivalent.

D'altra banda, Francesc Rodriguez és un altre atleta que enguany està sorprenent amb la darrera competició. Cada cop que aquesta atleta aprticipa a un campionat, qualsevol cosa és possible. Aquesta vegada, Rodriguez s'ha proclamat campió de Catalunya a la prova de 5000 metres, marxa amb una marca de 24'26"43.

Rodriguez va triar començar a practicar la marxa atlètica de forma espontània aquest any, compaginant els entrenaments per llargues distàncies en ruta, amb la marxa, ha aconseguit enguany estar al pòdium a tots els Campionats de Catalunya veterans de marxa a la categoria W35.

Pel que fa a la categoria femenina, trobem a Paqui Muñoz, una incombustible fondista, que va participar a la prova dels 5000 metres lliure on va aconseguir la tercera posició amb 23'15"50, que pràcticament no ha pogut entrenar durant tot l'any i que fa poc va aconseguir al quarta posició al Campionat d'Espanya veterà de mitja marató.

Des de la UGE Badalona destaquen que els atletes veterans estan deixant petjada fent que Badalona tingui una medalla allà on participen, i expressen que es senten molt orgullosos dels seus èxits.