Òmnium torna a omplir de música els badius de Badalona

    0
    37
    omnium badius.JPG

    02/07/2015 – Òmnium Badalona organitza el IV Cicle de Concerts als Badius, uns actes que combinen bona música amb segell badaloní en un marc immillorable com són badius privats de diverses cases de la ciutat que s’obriran al públic de manera excepcional.

    Òmnium Badalona organitza el IV Cicle de Concerts als Badius, uns actes que combinen bona música amb segell badaloní en un marc immillorable com són badius privats de diverses cases de la ciutat que s’obriran al públic de manera excepcional. El cicle, que en aquesta quarta edició manté el format eclèctic, inclourà cançó tradicional, folch, jazz i boleros. Aquest cicle s’emmarca dins la programació d’estiu de l’entitat,  ‘Òmnium de nit’. Per tal de respectar l’aforament màxim dels Badius cal reserva prèvia per als concerts. A més a més, per posar en valor la feina dels músics locals, s’ha establert un donatiu de 5€ per a socis i 8€ per a persones no sòcies. El president de l’entitat al Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros, afirma que “després de la bona acollida que va tenir el cicle l’any passat”, aquest estiu s’ha volgut mantenir “una oferta musical en clau badalonina, que permet igualment donar a conèixer el patrimoni local dels  badius’.

     

    El primer concert té lloc aquest dijous, 2 de juliol, a les 22h, a un badiu de Casagemes. Maria Arnal i Marcel Bagés remesclen a partir de músiques de fonoteques digitalitzades utilitzant la veu, la guitarra elèctrica i uns quants pedals. Interpreten cançons de la tradició oral de la península Ibèrica: cants de batre, cants de treball, nanes i fandangos; cançons per acompanyar la vida, la feina, el dol i la festa. Veu melismàtica i guitarra elèctrica, al servei d'unes lletres que parlen de la música com una manera de fer comunitat.

     

    El segon concert serà el 9 de juliol, també a les 22h, a un badiu del Centre, a càrrec de May Solvers, un grup de música folk format per Kim Gispert Dalmau, Daniel Moreno Roldán i Marc Fernández Zurano. Els seus referents més clars són els músics de l’esclat de l’auge tradicional britànic dels anys 60 i 70, les corrents revivalistes folklòriques nord-americanes de mitjans de segle XX, diversos artistes més contemporanis que provenen de la mateixa tradició i bandes amb actituds de recerca musical més experimental. En definitiva, May Solvers prenen com a intenció principal l’experimentació, provant d’oblidar certes convencions, situats dins de l’àmbit de la música folk d’arrels.

     

    El tercer badiu serà dijous 16 a Bufalà, a les 22h amb El B's combo, és el conjunt instrumental de la Badalonense. Un grup local format el 2010, que interpreta temes clàssics de Jazz, blues i Boleros i alguna sorpresa més.  

     

    El cicle clourà el 23 de juliol a les 22h al badiu de l'AVV del Centre, amb Mar Serra grup i un petit viatge per la història de la música. A cavall entre el jazz i la música contemporània, Mar Serra es va endinsant a l’esperit mediterrani a partir de sonoritats com el flamenc o la música tradicional. El poder evocador del violí, el motor del contrabaix i la bateria i la força del piano descobreixen un llenguatge propi. Una ferma proposta per a ser escoltada.