El CB Prat demana plaça a LEB Or

  0
  DSC2551.jpg

  02/07/2015 – El club potablava formalitza tots els tràmits amb la FEB per tal de beneficiar-se d’una de les places vacants que hi haurà.

   

  A finals de juny, ja vam avançar que el CB Prat meditava seriosament sol·licitar a la FEB poder continuar jugant a la LEB Or tot i haver baixat de categoria.

   

  La Federació Espanyola li va deixar les portes obertes per tal de seguir competint en la segona màxima categoria del basquetbol nacional i el club, després de rebre la proposta, ha fet el pas.

   

  Amb l’acord de vinculació amb el FIATC Joventut encara sense tancar, el CB Prat ha formalitzat la seva sol·licitud de plaça per mantenir-se a la LEB Or, pas decisiu per tal de poder confeccionar la plantilla pel curs 2015-2016.

   

  L’entitat ha estat mantenint contactes amb diversos jugadors, però el fet de no saber exactament la categoria on s’anava a competir ha frenat moltes operacions. Fins al moment, l’únic segur és que Piru Ros, José Manuel Coego, Xabi López i Óscar Amo formaran part de l’equip.

   

  En principi, el camí dissenyat per Zoran Nikolic és el d’alternar el Prat amb el primer equip del FIATC Joventut, seguint la línia duta a terme per Alberto Abalde durant aquesta temporada.

   

  Cal recordar que el termini d’inscripció per la LEB Or i la LEB Plata finalitza demà, dia 3 de juliol, a les 13h. El Prat ja ha enviat tota la documentació necessària per optar a Or, i també ha demanat plaça per LEB Plata per si finalment no hi haguessin vacants (cosa totalment improbable, i més si la FEB aspira a fer una lliga de 16 equips).

   

  L’equip que té més prioritat és el CEBA Guadalajara, club que necessita un patrocinador per afrontar les despeses de 60.000 euros d’inscripció i l’aval de 180.000 euros per sortir a competir a LEB Or. El CEBA ho té molt difícil per jugar a la LEB Or, mentre que al Prat, segon en la llista de prioritat, li surten els números.

   

  En principi, per la pròxima temporada hi haurà dos o tres vacants a la LEB Or. El Clínicas Rincón ja ha anunciat que competirà a la LEB Plata, el Valladolid desapareixerà si res no canvia i el Burgos pot patir molt si no és acceptat a l’ACB (la directiva marxarà i l’entitat podria desaparèixer).