Mateix rival per la Penya; objectiu més ambiciós

    0
    34
    shaun-green-entra-canasta-ante-nacho-llovet-1416093631007.jpg

    24/09/2015 – El MoraBanc és el rival del FIATC Joventut a les semifinals de la Regal Lliga Catalana ACB (divendres a les 18:30h).

     

    La primera competició oficial de la temporada ja és aquí i el FIATC Joventut l’encara amb més marge de maniobra que no pas l’any passat. El conjunt de Salva Maldonado debutarà aquest divendres (18:30h) a la Regal Lliga Nacional Catalana, enfrontant-se al MoraBanc Andorra al Palau d’Esports de Granollers.

     

    La Penya canvia d’escenari, però repeteix rival. El MoraBanc seria el botxí dels verd-i-negres en les semifinals de la passada edició de la Lliga Catalana, disputada a la Seu d’Urgell (70-81).

     

    Aquesta temporada, l’estructura del calendari de la Lliga Endesa permet als clubs catalans tenir més marge de maniobra per competir al màxim a Granollers i no veure’s perjudicats en l’estrena de l’ACB.

     

    L’any passat, el FIATC Joventut reservaria forces contra l’Andorra, ja que només quatre dies després debutava a la Lliga Endesa a la pista del CAI. Amb el record de l’eliminació del curs anterior encara present, la plantilla dirigida per Salva Maldonado es planteja el repte de lluitar pel títol de la Regal Lliga Catalana, trofeu que el club no guanya des de la final disputada el 2008 al Palau Blaugrana (83-95).

     

    L’únic supervivent de la darrera plantilla verd-i-negra campiona és el base Demond Mallet, heroi de l’última Lliga Catalana que va guanyar la Penya (29 punts, 7 assistències i 42 de valoració).

     

    En el seu camí cap al títol, el FIATC Joventut haurà de superar primer un MoraBanc Andorra que conserva bona part del bloc del curs passat. L’equip de Joan Peñarroya manté en plantilla Thomas Schreiner, Víctor Sada, Betinho Gomes, David Navarro, Vojdan Stojanovski i Luka Bogdanovic, els jugadors que més rendiment van oferir l’any anterior.

     

    En el capítol d’incorporacions, el pròxim rival de la Penya ha concretat un total de quatre fitxatges. L’interior tirador Daniel Clark (Fuenlabrada) i el base del Valladolid Sergi Pino (11.2 punts, 4.1 rebots i 10.2 de valoració) reforcen el bloc del MoraBanc.

     

    A més, Joan Peñarroya compta amb dos reforços interiors de luxe: el quatre Shawn Jones (13 punts i 8 rebots a la D-League i amb experiència a la NBA) i el georgià Giorgi Shermadini, center procedent del Cantú (10 de valoració) i antic conegut de la Lliga Endesa pel seu pas pel CAI (15.8 de valoració).

     

    Al llarg de la pretemporada, el MoraBanc Andorra ha disputat quatre compromisos amistosos, aconseguint un balanç de dos triomfs i dues derrotes. Els del Principat han pogut amb rivals com l’ICL Manresa (73-58) i l’UCAM Múrcia (81-78), però han caigut contra el FC Barcelona Lassa (73-81) i el Laboral Kutxa (85-104).

     

    Des que va començar la preparació, Jones (15 punts per partit) i Bogdanovic (14) estan sent els líders de l’atac de l’Andorra. Pel que fa al FIATC Joventut, el bloc badaloní arriba a la Regal Lliga Catalana amb un balanç de dues victòries i dues derrotes.

     

    Els verd-i-negres han perdut en pretemporada contra el FC Barcelona Lassa (86-77) i el CAI Saragossa (77-81), però han estat capaços de vèncer a l’UCAM Múrcia (106-98) i al Laboral Kutxa (88-70).

     

    La plantilla de la Penya arriba a la primera competició oficial del curs amb uns líders estadístics ben definits, tant pel que fa a la mitjana d’anotació com als rebots. Alberto Abalde, amb 13 punts per partit, Demond Mallet (10.25) i Ousmane Drame (9.5) són els jugadors del FIATC Joventut amb millors números en atac.

     

    Per altra banda, l’estadística de rebots la dominen tres jugadors interiors. Drame (5.25), Nacho Llovet (4.5) i Goran Suton (4) formen la tripleta que s’ha mostrat més efectiva a l’hora de controlar la pintura. A Granollers, després de la semifinal entre el FIATC Joventut i el MoraBanc, el Barça i l’ICL Manresa lluitaran per passar a la ronda definitiva.