Retornen Els Colors de la Convivència als barris de Llefià i La Salut

    0
    39
    DSCF1891.JPG

    14/03/2016 – Després de tres anys de la darrera celebració d'Els Colors de la Tardor, la rambla Floridablanca acull la primera edició d'Els Colors de la Convivència amb el mateix esperit d'interculturalitat.

    El passat dissabte, 12 de març, diverses entitats dels barris de Llefià i La Salut van convocar Els Colors de la Convivència, una jornada d'interculturalitat amb la intenció de recuperar, després de tres anys, l'esperit d'Els Colors de la Tardor que va deixar-se de celebrar a partir de 2013, quan es va arribar a la sisena edició.

     

    Jocs populars, de paraules, contacontes, manualitats, i  tallers de màscares i de goma eva, entre altres, eren algunes de les activitats que oferien algunes de les 22 entitats que participaven, com AMPAS, associacions de veïns i fundacions que treballen conjuntament per la integració social dels nouvinguts.

     

    A més a més, la Biblioteca de Llefià – Xavier Soto i l'Arxiu Històric de Llefià van sortir també al carrer per donar coneixement de la història del barri als veïns. També, entitats com el grup de teatre Màgic Empenta va oferir una obra inspirada en el conte 'Alícia en el país de les meravelles", mentre que el Casal Cívic de Llefià va engrescar al públic a ballar danses africanes.

     

    D'altra banda, durant la jornada una representant de l'AMPA de l'institut Júlia Minguell va llegir el manifest d'Els Colors de la Convivència que destacava "que en els darrers anys han arribat als barris de Llefià i La Salut nous veïns de procedències i cultures molt diverses que han hagut de deixar enrere paisatges i efectes per adaptar-se a nous amb l'objectiu de millorar les seves qualitats de vida, com ho van fer immigrants de l'estat espanyol ara fa 50 anys; per això volem continuar sent històricament barris d'acollida".

     

    Destacar que Els Colors de la Convivència es van inaugurar el passat divendres, 11 de març, a l'Associació de Veïns de Sant Mori de Llefià, on es va projectar el documental 'To kyma. Rescat al mar Egeu', a càrrec de l'ONG badalonina Proactiva Open Arms.