Estabornits (99-74)

0
    19

14/01/2018 – El Divina Joventut ha tocat fons a Bilbao. La contundent derrota per 99-74 deixa els verd-i-negres en posicions de descens i agreuja la crisi de l'equip.

14/01/2018 – El Divina Joventut ha tocat fons a Bilbao. La contundent derrota contra un rival directe com el RETAbet per 99-74 deixa els verd-i-negres en posicions de descens i agreuja la crisi d’un equip que ara mateix sembla absolutament perdut. I és que, resultat a banda, el pitjor de tot ha estat la imatge que ha deixat la Penya a Miribilla. La d’un equip que ara mateix està tocat i enfonsat, sobretot des del punt de vista anímic.
    Els badalonins han entrat en una espiral negativa que necessita un tractament de xoc i malgrat que la precària situació econòmica no dona gaire marge de maniobra, sembla evident que cal prendre decisions. L’arribada d’algun reforç ja és absolutament imprescindible, perquè la situació és crítica. “Ens hem rendit i això em preocupa”, ha admès en declaracions a Ràdio Ciutat de Badalona el tècnic Diego Ocampo. Moment delicat per al tècnic gallec, que necessita trobar la tecla que faci reaccionar l’equip, i per al club, que no pot fallar a l’hora de fer cap moviment.
    Un altre cop tot s’ha començat a torçar al primer quart. Després de cinc minuts d’equilibri (7-9), els verd-i-negres han encaixat un parcial demolidor de 15-0 que els ha deixat estabornits. Sense defensa, el Bilbao ha signat un imperdonable 11/15 en tirs de camp, amb Jonathan Tabu (14 punts) i Lucio Redivo (17) comandant les operacions. La fragilitat mental actual de la Penya s’ha posat de manifest i el 27-13 del primer parcial ja ha suposat un llast.
    Apujar la intensitat defensiva era requisit indispensable i, malgrat el cop rebut, la Penya ho ha fet en els primers minuts del segon quart, que han semblat despertar l’equip. Un triple de Wayns, que ha començat bé per anar desapareixent, ha reduït les diferències a sis punts (32-26), però un cop més ha faltat continuïtat. L’equip ha tornat a diluir-se defensivament, a concedir rebots ofensius i a fallar tirs lliures fruit de la manca de confiança, i el Bilbao ho ha aprofitat a la perfecció (44-35 al descans).
    La història s’ha repetit en la represa. Amb Neno i Ventura a pista, la Penya ha tornat a fer un pas endavant i un bàsquet de Jordan, molt sol dins la zona (12 punts, 6 rebots i 24 de valoració), ha situat un esperançador 54-47. A partir d’aquí, però, ha arribat el malson. La Penya ha tornat a desaparèixer i ha encaixat un parcial enrojolant de 20-0 que ha convertit els darrers deu minuts en un autèntic calvari (74-47). Deu minuts de les escombraries on el Bilbao ha furgat en la ferida, arribant a guanyar de 35 punts (93-58).