La Processó dels Dolors, tret de sortida de la Setmana Santa a Badalona

    0
    37
    Dolors.jpg

    18/03/2016 – La Processó de la Mare de Déu dels Dolors, tret de sortida de la Setmana Santa a Badalona.

    Aquest divendres, 18 de març, festa de Santa Maria al Peu de la Creu, la Congregació de Badalona organitza, com cada any, la seva processó.

     

    Es tracta d'una antiga processó, documentada ja a principis del segle XVIII i durant les darreres dècades s'havia fet per l'interior de l'església de Santa Maria i només es desfilava pel carrer en alguna ocasió especial, però des de l'any 2014 es va tornar a recuperar aquesta tradició de recórrer els carrers del barri de Dalt la Vila.

     

    La processó, que donarà el tret de sortida a la Setmana Santa de Badalona, s'iniciarà a les 18.30 hores amb els escolanets de la congregació, que cantaran el Stabat Mater als set altarets populars alçats a les places del barri antic de la ciutat. A les 19h sortirà la Mare de Déu dels Dolors des de l'església de Santa Maria, acompanyada pel gonfanó, la vera creu de Passió i el guió gran. En acabar la processó, a les 20h, es celebraran els vespres i la missa a la mateixa església.



     

    Més actes

    De cara al diumenge, 20 de març, a les 21.30h, l'església acollirà la 26a representació de la Moixiganga, mentre que el Dijous Sant, dia 24 a les 21h, sortirà la Processó del Silenci; i el Divendres Sant, dia 25 a les 18.30h, la Processó del Sant Enterrament des de la parròquia de Sant Antoni de Llefià.