Canvi d’actitud sense premi (70-59)

    0
    32
    1516_UNI-CJB (1).jpg

    03/04/2016 – La Penya lluita a un bon nivell a la pista d’Unicaja, però el desencert ofensiu sofert durant la segona meitat allunya l’equip del triomf.

     

    Des de l’inici i prenent com a referència l’espectacular últim quart efectuat contra el Dominon Bilbao Basket, Unicaja buscaria imprimir un elevat component físic en el seu joc, però bloc de Plaza s’acabaria veient penalitzat per tres personals consecutives xiulades sobre Fran Vázquez.

     

    El pivot gallec, més centrat en protestar que en complir amb el seu rol, marxaria a la banqueta amb menys de cinc minuts a les cames i una tècnica que el deixaria assegut durant tota la primera meitat.

     

    Fins al descans, Unicaja i FIATC Joventut aprofitarien les mancances exhibides per uns i altres sobre el parquet. Mentre els malaguenys sabrien castigar les deu pèrdues comeses per la Penya, a l’equip de Maldonado li aniria molt bé el 0/10 en triples completat pels andalusos al llarg dels dos primers quarts.

     

    Els punts de Mallet i Thomas serien els principals protagonistes del període inicial (19-16), tot i que amb el pas dels minuts hi hauria més jugadors que se sumarien a la causa anotadora. Al FIATC Joventut li costaria massa ofegar l’empenta de Colley a l’hora de carregar el rebot ofensiu (32-27), però els verd-i-negres sempre trobarien bones situacions exteriors per corregir la seva manca de comunicació defensiva a l’hora de tancar la zona.

     

    Mallet (14 punts) i Paul (8) agafarien les regnes anotadores del conjunt de Salva Maldonado, el qual aconseguiria marxar al descans per davant en el marcador gràcies a un darrer triple de pur talent convertit per l’aler (36-40).

     

    Com era d’esperar, l’encert exterior dels andalusos començaria a aparèixer després del pas pels vestidors, canvi que vindria acompanyat per un clar pas endavant de la defensa verda. Això, sumat a les errades comeses pel FIATC Joventut al pal baix i la regularitat de les pèrdues badalonines, propiciaria que la Penya encaixés un perillós parcial de 16 a 4 (52-44).

     

    De vèncer per quatre punts, l’equip de Maldonado passaria a viure una situació realment delicada, veient-se clarament castigat per una manca tota d’idees en atac (54-45). Per sort, l’aparició de Llovet i Abalde i la tasca d’intendència de Ventura permetrien apagar part del foc iniciat mitjançant a un parcial de 0 a 7 (54-52).

     

    Unicaja respondria amb un 6 a 0 cuinat entre Nedovic i Colley (60-52), però als de Joan Plaza els costaria desfer-se de la bona actitud defensiva mostrada per la Penya. Al final, però, al FIATC Joventut se li fondrien els ploms a nivell ofensiu i acabaria claudicant davant el físic imponent dels interiors verds.

     

    Cinc minuts sense anotar al llarg de l’últim quart (68-55) i la bona feina executada per Thomas i Suárez decidirien l’encontre a favor d’Unicaja (70-59). El FIATC Joventut només podria anotar 19 punts al llarg de tota la segona meitat i no comptaria amb l’aportació ofensiva de Mallet i Paul (cap cistella en els dos darrers parcials).

     

    Tot i exhibir una bona actitud, el físic i la superioritat de banqueta del conjunt malagueny pesarien massa. A nivell interior, només Llovet (12 de valoració) podria competir amb la potència d’homes com Thomas (25), Suárez (16) i Colley (11).

     

    Malgrat no guanyar, l’energia mostrada per la Penya és la que s’ha de buscar per tal que el tram final de la temporada no es faci llarg. El bloc de Maldonado es manté dotzè (10/16), a tres duels del vuitè i a quatre de la zona de descens.

     

    Fitxa tècnica

    Unicaja (70): Nelson (3), Hayes (2), Díez (2) Thomas (12), Vázquez (4), Jackson (6), Okouo (-), Cooley (11), Suárez (9), Díaz (-), Nedovic (8) i Kuzminskas (13).

    FIATC Joventut (59): Sàbat (3), Llovet (12), Ventura (2), Suton (-), Miralles (2), Vidal (2), Drame (6), Abalde (9), Rakovic (1), Mallet (14) i Paul (8).

    Parcials: 19-16 / 17-24 / 18-10 / 16-9

    Rebots: Thomas (11) / Drame (6)

    Assistències: Suárez i Díaz (4) / Vidal (3)

    Incidències: partit corresponent a la 26ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Martín Carpena davant 7.224 espectadors.