Setmana clau amb reptes i complicats fronts oberts per al govern

  0
  IMG_1585.JPG

  04/04/2016 – El govern afronta una setmana clau de negociacions per aprovar el pressupost i un ple sobre l'estadi del Badalona mentre el PSC publica els resultats de la seva enquesta.

  El govern encara una de les setmanes més importants dels darrers mesos a diferents nivells. Iniciades abans de Setmana Santa, les negociacions de pressupostos que pretenen apropar postures entre govern, PSC i CiU han d’emprendre aquests dies una fase d’acords i entesa si els comptes volen tornar al Ple i ser aprovats per majoria. A banda de converses informals, aquesta setmana les tres parts es tornaran a seure per incidir en els aspectes concrets que cada grup vol aportar.

   

  La sessió extraordinària en la que l’executiu haurà d’elevar la proposta on inclogui les al·legacions de l’oposició tindrà lloc en pocs dies i l’equip de Dolors Sabater necessitarà els vots favorables de socialistes o convergents si vol evitar la postura contrària del PP i Ciutadans, que sumen 11 edils. Tot plegat per evitar que la fase definitiva dels pressupostos hagi de ser aprovada per Junta de Govern a través de la RSAL, com va passar amb la proposta inicial.

   

  L’enquesta del PSC

   

  El segon front de la setmana l’obre el PSC, que farà públics els resultats de l’enquesta realitzada abans de Setmana Santa en la que va consultar a un miler de veïns, entre d’altres qüestions, si creuen que el grup municipal ha de negociar per formar part del govern o posicionar-se del costat d’una moció de censura. Encara que no siguin xifres vinculants, el resultat mostrarà el sentir d’una part de la ciutadania de diferents barris i serà un ingredient més dins d’una olla que bullirà els propers dies.

   

  El Ple sobre la gestió de l’estadi del Badalona

   

  El pitjor moment de la setmana, sens dubte, serà el ple extraordinari de dimecres, una sessió forçada pel Partit Popular per parlar exclusivament de la situació de les obres del futur estadi del Badalona. El grup de Xavier Garcia Albiol pretén reprovar la gestió del govern, en general, i de la regidora d’Esports, Maria Gallardo, en particular, diuen, pel “menyspreu” cap a l’entitat esportiva.

   

  No serà pas un debat suau i no faltaran les crítiques, però caldrà esperar per saber si les reprovacions prosperaran o no trobaran el recolzament de PSC, CiU i C’s, que tindran la clau.