Badalona invertirà més de 2 milions en millores al polígon sud

    0
    29
    IMG_8183.JPG

    12/07/2016 – Asfaltat, enllumenat, senyalització, eficiència energètica i millora tecnològica seran alguns dels pilars del projecte que s'executarà durant el 2017.

    L’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona invertiran més de dos milions d’euros per millorar i modernitzar el polígon Badalona Sud. Aquest projecte preveu actuacions per renovar infraestructures i serveis i inclou accions de manteniment del polígon com la rehabilitació d’una part de l’asfaltat i la millora de la senyalització.

     

    També es faran actuacions “smart city”, com ara la instal·lació de fibra òptica, diferents punts d’accés Wi-Fi i sis sensors de contaminació. De caràcter mediambiental, inclourà la millora de l’enllumenat públic amb més de 300 punts de tecnologia Led.

     

    El total de la inversió d’aquest projecte és de 2.140.987 euros de la qual un 30% serà cobert per l’Ajuntament de Badalona i un 70 % per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc de la segona convocatòria de subvencions del Programa de millora d’infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica de l’AMB.

     

    A aquesta convocatòria s’hi han presentat també dos projectes més de caràcter privat, un per a la millora de l’enllumenat amb instal·lació de tecnologia Led en un conjunt de 19 empreses ubicades en polígons de Badalona (Associació Empresarial Pedrosa), i un altre per a la millora del consum energètic d’una nau industrial de la ciutat (Caltor Actividades 2009). En total, la inversió generada a Badalona amb la suma d’aquests tres projectes supera els 2,4 milions d’euros.

     

    El projecte s'executarà durant el 2017, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Àlex Mañas.

     

    La meitat de les empreses exportadores de Badalona

     

    Badalona és la setena ciutat de Catalunya en nombre d’empreses i el polígon Sud és un dels més importants de l’àrea metropolitana. Amb prop de 500 empreses i uns 6.300 treballadors, el 45% de l’ocupació que genera encara ho fa el sector industrial. A més, al polígon Sud s’hi ubiquen la meitat de les empreses exportadores de Badalona i la majoria de les empreses més avançades tecnològicament.

     

    Volem que això esdevingui un nou espai d’activitats econòmiques que atregui noves inversions i noves activitats i que sigui la continuïtat geogràfica del 22@ i del campus de la UPC”, ha indicat el regidor.

     

    En marxa un estudi de camp de tots els polígons de la ciutat

     

    A banda d'aquest projecte presentat amb l'AMB, l'Ajuntament, a traves de Reactivació Badalona SA, l'empresa municipal encarregada de promoció econòmica, està elaborant un estudi de camp sobre l'estat dels polígons de tota la ciutat.

     

    Un dels objectius és conèixer de forma exacta el nivell d'ocupació de cada zona industrial, així com l'estat de les infraestructures dels mateixos. Un cop es desprenguin les xifres, Badalona sabrà en quin punt es troba i es realitzarà un càlcul per saber quina inversió caldria per a posar-ho tot a punt.

     

    En principi, el projecte estarà enllestit a finals d'any, quan es farà pública un web amb la informació de tots els polígons.