Ambulatoris de Badalona deixaran de cobrar per algunes vacunes no incloses en el calendari oficial

    0
    34
    cap morera.jpg

    15/07/2016 – Tres vacunes no incloses en aquest calendari del Departament són les que haurien seguit subjectes al pagament de 10 euros.

    Els centres d’atenció primària (CAP) gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA) deixaran de cobrar als usuaris per l’administració de vacunes no incloses en el calendari de vacunacions sistemàtiques. Els usuaris abonaven 10 euros per l’administració d’aquests fàrmacs, una tasca de la que s’encarreguen els professionals d’infermeria dels CAP. El Consell d’Administració de l’organització sanitària municipal va aprovar dimecres suprimir aquest pagament.

     

    El Departament de Salut va anunciar la setmana passada l’actualització del calendari de vacunacions sistemàtiques, que suposa un reajustament de les dates d’administració i de les dosis d’algunes vacunes i la incorporació de la vacuna contra el pneumococ (antipneumocòccica conjugada) i contra la varicel·la a la primera infància.

     

    Tres vacunes no incloses en aquest calendari (rotavirus i meningococ B en infants i virus del papil·loma en adults i nens -la vacunació de les nenes està inclosa dins el calendari-) són les que haurien seguit subjectes al pagament de 10 euros si el Consell d’Administració de BSA no hagués decidit suprimir-lo. 

    La mesura reduirà els ingressos de BSA en 10.700 euros

     

    Badalona Serveis Assistencials gestiona els centres d’atenció primària Martí i Julià, Progrés-Raval, Apenins-Montigalà, Nova Lloreda, Morera-Pomar i Montgat i el Consultori Local de Tiana. L’administració de les vacunes no incloses en el calendari vacunal, que els usuaris adquireixen a les farmàcies, va suposar l’any 2015 a l’organització uns ingressos d’uns 10.700 euros.

     

    Cada any a Catalunya s’administren més de 3,2 milions de dosis de vacunes a més d’1,5 milions de persones, segons dades del Departament de Salut. Com a la resta de l’Estat, a Catalunya les vacunes no són obligatòries. Les incloses al calendari de vacunacions sistemàtiques s’administren gratuïtament als més de 1.200 centres vacunals.