Ortega i López-Arostegui són els líders (90-97)

0
    35

11/12/2016 – El Prat assalta la pista del Leyma Coruña amb un enorme partit de l’aler pivot (33 de valoració) i de l’exterior basc (27).

Està trucant a la porta del primer equip i cada cop ho fa amb més força. Només té 19 anys, però Xabi López-Arostegui sembla disposat a fer el salt a la Lliga Endesa en un període de temps molt curt. En la visita efectuada pel Prat a la pista del Leyma, l’aler forjaria una poderosa aliança amb Pep Ortega per donar-li al vinculat del Divina Seguros la cinquena victòria de la temporada.

Al Pazo dos Deportes es viuria un partit de màxim nivell ofensiu entre dos equips que s’intercanviarien cops des del primer quart (29-24). Al descans (53-55), Xabi López-Arostegui ja acumulava 14 punts, mantenint un interessant duel amb Zach Monaghan.

La igualtat entre gallecs i catalans romandria estable fins als darrers deu minuts (72-74), instant on Dago Peña apareixia per empatar el duel (74-74). En el tram decisiu, el paper d’Ortega (25 punts, 11 rebots i 33 de valoració) i un triple important de López-Arostegui (80-89) permetrien al Prat obrir un forat definitiu (90-97).

Els de Roberto Sánchez acabarien amb un 13/27 en triples i perdent només nou pilotes. Per part local, Sergio Olmos seria l’home més inspirat (22 de valoració). Catorzè en la classificació, el CB Prat (5/9) es manté a dos partits del descens, marge que es podria incrementar en cas de vèncer dissabte vinent el Marín de Marc Bauzà (18:15h).

El paper dels vinculats

Xabi López-Arostegui: 23 punts (7/14 en tirs), 5 rebots, 3 assistències, 1 recuperació i 27 de valoració en 31 minuts.

Sergi Costa: 5 punts, 2 rebots, 6 assistències i 10 de valoració en 25 minuts.

Óscar Amo: 11 punts, 2 rebots i 8 de valoració en 15 minuts.

Terrence Bieshaar: 11 punts, 4 rebots i 7 de valoració en 22 minuts.