El Barça, campió d’un Torneig Benitosports marcat per la desqualificació del Jàbac Terrassa

    0
    44
    DBizqpwWAAAKamE.jpg

    06/06/2017 – Els blaugranes derroten l’Atlético de Madrid en la final (2-1); als quarts de final es va donar una eliminació polèmica.

     

    Els millors equips benjamins d’arreu d’Espanya es van concentrar a Badalona del 2 al 4 de juny per disputar la VIII edició del Torneig Benitosports CF Sistrells. El públic assistent va poder gaudir d’una vuitantena de partits de futbol set jugats pels 36 clubs participants.

     

    FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Vila-Real, Llevant, Celta i Atlético de Madrid van ser els ‘caps’ de cartell del torneig, tot i que un club de primer nivell internacional com l’Oporto també hi va participar. A nivell de Catalunya, entitats de referència com l’Hospi, el Cornellà, el Nàstic, el Sant Andreu o la Damm van ser a Badalona.

     

    Al final, dos dels principals caps de cartell com el FC Barcelona i l’Atlético de Madrid van aconseguir superar tots els obstacles i arribar a la final, partit que s’acabarien emportant els blaugranes per un ajustat 2 a 1. El Benjamí ‘D’ d’Alexis Pintó va vèncer gràcies als gols de David Julià i Àlex Cantarell.

     

    Problemes amb els jugadors de segon any

     

    La nota negativa del torneig va ser l’eliminació soferta per la Unió Jàbac Terrassa. El club egarenc va ser eliminat abans de disputar els quarts de final contra el Sevilla FC i després de derrotar el Real Madrid a vuitens.

     

    La normativa de la competició diu que el torneig està pensat per nens nascuts el 2008, però diversos clubs participants s’hi van presentar amb alguns jugadors del 2007. Com que l’únic que va arribar a les fases finals va ser el Jàbac, amb la resta no hi va haver grans dificultats.

     

    En els dies previs a la celebració del torneig, el Jàbac va consultar via e-mail a Benitosports si hi havia algun inconvenient perquè el porter de la seva plantilla, nascut el 2007, hi participés. “Cap problema”, va respondre l’empresa, tot i que des de l’organització es matisa que es va especificar als clubs que podrien ser eliminats si un rival demanava revisió de fitxes o formulava una queixa formal.

     

    L’organització afirma que el Sevilla va proposar al Jàbac que jugués els quarts de final sense el seu porter de segon any, mentre que l’entitat egarenca sosté que els andalusos es van negar en rodó a disputar el matx si el seu porter es posava sota els pals.

     

    “Els vam proposar jugar perquè els nens no s’adonessin de res i, en cas de perdre, que fessin la queixa, però els clubs grans per imatge no poden impugnar. Jo crec que tampoc li pots dir a un nen d’aquesta edat que no juga per aquest motiu i, a més, si estem parlant d’un torneig amistós. Tota la meva plantilla va acabar plorant al vestidor”, relata Álex López, entrenador del Jàbac.

     

    Com a veu de la part organitzativa, Paco Díaz, president del CF Sistrells, lamenta l’episodi que es va viure, sobretot perquè “molts dels equips que van venir com el Celta o l’Oporto ens deien que aquest és un dels millors tornejos benjamins que hi ha a Espanya”.

     

    “Només demano que el torneig i el CF Sistrells no en surtin perjudicats, perquè simplement hem intentat aplicar la normativa de la competició. Els clubs saben que és un torneig per a nens del 2008. Jo tinc fills i néts i sé que és molt dur dir-li a un nen que no pot jugar. Nosaltres vam advertir a Benitosports que aquesta situació es podria donar”, declara Díaz.