La Minguella força el tercer partit per seguir a Primera i el Natzaret ‘B’ perd la categoria

0
    28

06/06/2017 – La UB Llefià culmina la temporada en la vuitena posició de la classificació general de tots els equips de la Segona Catalana.

El darrer cap de setmana de bàsquet femení a Badalona ens va deixar sensacions totalment contraposades. D’una banda, a la Primera Catalana, l’AE Minguella aconseguia agafar-se amb força a promoció de permanència, guanyant el segon partit de la seva sèrie davant el Natació Reus Ploms (50-36).

Després de cedir al Baix Camp, les blaves podrien reaccionar a Casagemes i s’ho jugaran tot el pròxim dissabte, de nou a domicili (17:45h). Les jugadores de Carlos Esteve obrien l’enfrontament guiades per tres triples de Laia Martín i amb una defensa d’alt nivell (20-10).

L’agressivitat mostrada per la Minguella durant el primer temps seria espectacular. De fet, el Natació Reus Ploms només seria capaç d’anotar dos punts al llarg del segon període, marxant al descans clarament a remolc (33-12).

Malgrat patir per disposar de continuïtat ofensiva en la represa, les locals sabrien aguantar la millora del seu rival (40-21), contenint qualsevol intent de remuntada per part del Reus (50-36). Laia Martín (9 punts), Adriana Miguel (9) i Anna Pons (8) liderarien l’atac blau a Casagemes.

El Natzaret ‘B’ baixa a Tercera

A la Segona Catalana, les notícies més negatives les protagonitzava el Sant Andreu de Natzaret ‘B’, club condemnat al descens després de perdre el segon partit de la promoció davant el Canovelles (56-63). El conjunt de Ferran Guerrero ho tenia tot de cara per forçar el desempat, però acabaria col·lapsant en els instants finals jugats a Pomar.

L’inici de les badalonines seria realment bo (6-0), encadenant bons tirs i vigilant l’atac rival (14-12). Un triple de Coral Mena mantenia la distància (33-27) fins a la mitja part (34-28), però el partit es mantindria obert (52-48).

En la sortida de l’últim període arribava el moment clau: el Natzaret ‘B’ es posava a vuit (56-48) i semblava accelerar de forma definitiva, però llavors tot quedaria trencat. El Sant Andreu es quedaria sense veure cistella durant set minuts, encaixant un 0 a 15 que el condemnava a baixar (56-63).

Pel que fa a la UB Llefià, l’altre club badaloní de Segona que encara competia va finalitzar el curs en la vuitena plaça de la general de 64 equips que conformen la categoria. Les de Toni Madrid van perdre l’eliminatòria pel setè lloc amb el Lliçà d’Amunt, després de sumar una derrota (64-40) i un empat (46-46). Ara el club espera notícies de la Federació per saber si podrà pujar a Primera.