Badalona aporta sis jugadors a la selecció espanyola: la U18 més verd-i-negra vol guanyar l’Eurobasket

    0
    36
    DE8Agm3WsAAJZ_x.jpg

    27/07/2017 – Sis jugadors del Divina Seguros Joventut han estat convocats pel seleccionador Joaquín Prado per disputar l’europeu júnior.

     

    Les generacions del 1999 i el 2000 que estan creixent a Badalona prometen emocions fortes. Enguany, el júnior de la Penya va disputar totes les finals dels tornejos grans on va participar, quedant subcampió a l’Adidas Next Generation de l’Hospitalet, campió de Catalunya, plata d’Espanya i or al Young Guns GBA de Praga.

     

    El talent i la capacitat competitiva que han demostrat els nois de Dani Miret no ha passat desapercebut pel seleccionador nacional U18, Joaquín Prado. De cara a l’Eurobasket U18 que comença el pròxim 29 de juliol a Eslovàquia, Espanya comptarà amb sis jugadors que s’estan formant a Badalona.

     

    De fet, el Divina Seguros aporta la meitat dels convocats (sis de dotze), xifra que encara hauria pogut ser superior si Alejandro Galán hagués entrat en la llista definitiva de la U18.

     

    Els escollits

     

    Pol Molins (1999) és sens dubte el jugador més fet i ve de tenir molt protagonisme al Mundial U19 (quart amb Espanya). El canvi de posició d’aler a base l’ha destapat com un dels prospectes més interessants del bàsquet nacional, sobretot per la seva capacitat de generar avantatges i joc.

     

    Compartint posició de base també hi trobem a Dídac Cuevas (2000), un especialista en la recuperació de pilotes i en incendiar partits amb els seus triples. Si parlem de tiradors, Pep Busquets (1999) és l’home. A banda de tenir un canell de seda, l’exterior ha fet un pas endavant aquesta temporada en termes defensius i en el rebot, ajudant a l’equip en moments on l’anotació no arribava.

     

    En relació a Joel Parra (2000), or a l’europeu U16 de Polònia 2016, el tres de la Penya també està assumint un canvi de posició. Aquest curs ha passat de jugar al quatre a fer-ho d’aler, demostrant un talent i un físic de primer nivell en la categoria. A Parra li cauen els punts de les mans i castiga molt els defensors al pal baix.

     

    Si busquem caràcter i lideratge de grup, Eric González (1999) és el primer protagonista. L’aler pivot ha estat el termòmetre moral del Divina Seguros durant tota la temporada, apareixent en moments importants des del triple i aportant molta feina fosca en defensa.

     

    Per acabar, la U18 compta amb un altre jugador del 2000. Arnau Parrado, un quatre i mig que també va guanyar l’or a Polònia 2016. Té un físic espectacular, és ràpid i molt fiable al pal baix. Amb aquest exèrcit ‘badaloní’, Espanya va a la conquista de l’or.