Obert el termini perquè els majors de 65 anys demanin la subvencio de l’IBI

    0
    33
    persones grans.jpg

    14/09/2017 – També se'n poden beneficiar altres col·lectius com ara les famílies monoparentals.

    Aquest dimarts 12 de setembre s’obre el termini perquè les persones majors de 65 anys puguin presentar les sol·licituds per beneficiar-se de subvencions en l’Impost de béns immobles (IBI). Aquesta línia de subvencions nova té com a objectiu esmorteir la càrrega tributària associada a l’habitatge habitual, amb una subvenció que pot arribar fins als 400 euros.

     

    Concretament, es podran beneficiar els pensionistes majors de 65 anys que cobrin menys de 642,86 euros per 14 pagues i que compleixin requisits com ara que el valor cadastral de la finca sigui inferior a 62.400 €; no tenir més finques en propietat; estar empadronat/da a l’habitatge i que els ingressos de totes les persones empadronades no siguin superiors xifres que oscil·len entre els 9.000 i els 25.000 euros anuals, depenent del nombre de persones.

     

    Les persones que es vulguin beneficiar d’aquesta subvenció hauran de presentar la seva sol·licitud entre el 12 de setembre i el 2 d’octubre a les oficines de Gestió i control d’Ingressos (carrer de Mar, 2-4); al Registre general de l’edifici El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12); o a les oficines de Districte.

     

    L'Ajuntament engega una campanya informativa als casals de gent gran

     

    Per tal d'informar d'aquesta nova línia de subvencions, i tenint en compte que es tracta d'un sector de la població que pot no tenir accés habitual als canals de difusió digital, el Consistori iniciarà els propers dies una campanya informativa presencial. Es duran a terme xerrades per explicar les ajudes a cinc casals de la ciutat.

     

    A Can Mercader, el dilluns 18, de 18 a 20h; a Sant Antoni de Llefià, també dilluns, de 16 a 17.30h; a Nova Lloreda, dimarts, de 16 a 17.30h; i, per acabar, dimecres, de 16 a 17.30h al Centre, i de 18 a 20h, a Pep Ventura.

     

    Més línies de subvenció a l’IBI

     

    També entre el 12 de setembre i el 2 d’octubre podran entrar les sol·licituds per beneficiar-se de subvencions a l’IBI les famílies monoparentals i les persones físiques propietàries que cedeixin pisos a l'Oficina Local d'Habitatge de Badalona per tal de disposar d'una borsa de pisos que es puguin destinar a lloguer social.