La comissió d’investigació pren declaracions per esclarir les sospites de les oposicions del mandat del PP

    0
    33
    IMG_0271.JPG

    22/09/2017 – La comissió especial es posa en marxa després de quasi un any de ser aprovada al Ple.

    Amb el resultat d'un nou procés d'oposicions de policia a les portes, que de moment sindicats han titllat de “transparents”, l'Ajuntament de Badalona ha posat per fi en marxa la comissió especial per investigar de forma interna dues oposicions corresponents al passat mandat que van despertar nombroses sospites i algunes denúncies.

     

    Les dues proves cuegen des de 2014: una d'elles, relativa a un procés en el que un grup reduït de candidats va aconseguir una nota extraordinàriament alta; l'altra, una promoció a caporal dins la qual es van encarregar números de plaques abans de conèixer les notes, quelcom que va despertar molts dubtes i va propiciar denúncies que a dia d'avui segueixen sent investigades.

     

    Per tot plegat, el Ple va aprovar fa poc menys d'un any crear una comissió d'investigació interna per esvair dubtes, més enllà de les vies judicials obertes. No va ser fins la passada setmana, però, que l'òrgan va prendre declaració a les primeres persones relacionades amb aquelles proves. La comissió encarregada està formada per un membre de cada grup municipal, una secretària i compta amb la participació de l'alcaldessa Dolors Sabater.

     

    Tot i que ja s'havia produït una reunió anterior, el dia més rellevant fins ara en el procés va tenir lloc la setmana passada. Van prestar declaració i van respondre a les preguntes de la comissió totes les persones que s'havia decidit que fossin cridades, bàsicament tècnics, funcionaris i policies, implicats d'alguna forma en l'oposició, com ara el tribunal.

     

    En principi, no hi ha un calendari fixat per prosseguir amb cap sessió de declaracions més i la llista de persones a testificar s'hauria completat. Fonts consultades desconeixen si la comissió es tornarà a trobar properament, o si només queda esperar a que la secretaria de l'òrgan especial dictamini un informe amb les conclusions.

     

    La policia judicial torna a requerir documentació a l'Ajuntament

     

    En paral·lel a la comissió interna, continua oberta una investigació judicial que intenta dirimir si hi ha indicis de delicte en una de les dues proves, la de la promoció de caporals. Una denúncia al Contenciós-Adminsitratiu va derivar en una fase prèvia d'instruccions que es manté viva a dia d'avui, i que ara fa un any va portar a la policia judicial a l'Ajuntament per requerir informació i documentació sobre l'assenyalada oposició.

     

    Un any després, la visita dels Mossos com a policia judicial s'ha tornat a produir. I és que, fa uns dies, els cossos van tornar a presentar-se per requeriment oficial amb objectiu de demanar més documentació sobre la prova i les plaques (TIP) encarregades, una de les hipotètiques proves de les denúncies presentades. De moment, fonts del Tribunal Superior no han esclarit quina evolució hi ha hagut en la investigació.