Els nivells de CO2 doblen el màxim permès en algunes zones de Badalona

  0
  40
  IMG_9531.JPG

  22/09/2017 – Els entorns de les autopistes, les zones més afectades per la contaminació.

  La contaminació atmosfèrica, sobretot produïda per la gran quantitat de vehicles particulars, és un problema que cada dia compta més seriosament a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta setmana, Badalona ha presentat les conclusions d’un estudi específic per conèixer els nivells de NO2 a la ciutat. Un informe realitzat gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i l’AMB i que no ha aportat pas bones notícies.

   

  Segons les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut, els nivells màxims recomanables de diòxid de nitrogen són 25 micrograms per metre cúbic, tot i que les normatives establertes permeten que aquesta xifra pugui arribar a ser de 40. No obstant, els resultats de diferents punts de la ciutat superen en molt aquest llindar.

   

  La zona al voltant de la C-31 a l'alçada de Dalt la Vila i Bufalà és de les més afectades i arriba als 85 micrograms, més del doble permès. En general, les àrees que travessen la C-31, la B-20 a Montigalà i l'avinguda President Companys, sobretot per sobre l'autopista, són les de pitjor qualitat de l'aire, amb xifres que sobrepassen els 75. La més neta és la Rambla, amb 27 micrograms.

   

  El darrer estudi realitzat sobre aquest tema es va dur a terme durant el període 2008-2009. El resultat del mateix indicava que la qualitat de l’aire de Badalona era dolenta en la major part de la ciutat, especialment en aquells punts que es troben a prop de les principals vies de comunicació. Tot i la renovació natural del parc de vehicles de la ciutat i les millores tecnològiques que s’han introduït en els automòbils, els nivells de contaminació continuen sent preocupants en la major part dels punts mesurats.

   

  Control de fums als cotxes a diversos punts de la ciutat

   

  Aquest dimecres al matí s’ha presentat la campanya de control de fums dels vehicles de Badalona, emmarcada en la celebració arreu de Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, La mesura vol conscienciar als conductors de la importància de lluitar contra la contaminació atmosfèrica per assolir una ciutat més neta i amb millor qualitat de vida.

   

  Els controls als vehicles es realitza durant aquesta setmana a tres emplaçaments de la ciutat: la rambla de Sant Joan, el carrer Antoni Bori i el carrer del Torrent de Vallmajor. Els automòbils que se sotmeten a les proves d’emissió de fums i superen els nivells permesos seran requerits perquè reparin i redueixin les emissions de partícules, obtenint així una millora en la qualitat de l’aire.