La Processó del Silenci celebra 390 anys

    0
    40
    Foto 23-3-18 19 01 59.jpg

    28/03/2018 – 16 misteris recorreran els carrers del casc antic de Badalona durant la nit del Dijous Sant 29 de març.

     

    Després de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors i la representació de la 28a Moixiganga, aquest dijous 29 de març arriba l’acte religiós que més persones convoca a la ciutat, la Processó del Silenci.

     

    A les 9 de la nit, el tradicional Sant Sopar, amb el cant de la passió, arrencarà la processó des de la porta de l’església de Santa Maria. Un total de 16 misteris acompanyats per diverses entitats culturals i religioses de la ciutat, Sant Crist Crucificat i la Creu de la Passió recorreran el carrer de la Costa, la plaça Constitució, els carrers de Barcelona, del Rector, de Santa Bàrbara, la plaça Alcalde Xifré, els carrers de la Creu, de Francesc Layret i del Temp, fins a arribar a la façana de Santa Maria, on la Celebració de la Paraula conclourà la processó.

     

    L’any 1628 un grup de badalonins van instaurar aquesta processó, que després de 390 anys, continua mantenint tota la bellesa del barroc i gairebé quatre segles de saviesa i religiositat popular.

     

    Divendres Sant

     

    De cara al divendres 30 de març, a les 18.30h, tindrà sortida la Processó del Santíssim Crist Redemptor i Mare de Déu de la Soledat des de la parròquia de Sant Antoni de Pàdua i recorrerà la ronda de Sant Antoni de Llefià, les avingudes de Doctor Bassols i Marquès de Sant Mori, la plaça Trafalgar i el carrer de Pérez Galdós. Una processó que farà sortir al carrer el Calvari, el Sant Enterrament i la Mare de Déu de Soledat i alguns veïns de Llefià cantaran ‘saetas’ durant el seu recorregut.