El Sant Josep cau a Fontajau; el Badalonès en estat de gràcia

0
    34

El Coalci CB Sant Josep va caure a Fontajau contra el Bàsquet Girona (82-66) en un partit que es va trencar en el tercer quart quan els gironins van imposar la seva defensa i van liquidar els parroquials a còpia de contraatacs i triples. Tot i això, els badalonins mantenen un balanç positiu de 5 victòries i quatre derrotes al grup C-A d'EBA.

El conjunt de Sergi Vives arribava al partit en bona dinàmica i ho van demostrar en el primer quart, en què van dominar en el joc i el resultat (9-24). Els locals van trobar-se millor sobre la pista al segon període i l'increment de la intensitat defensiva els va permetre contenir l'atac rival i arribar ja a la mitja part amb un lleuger avantatge (39-34).

A la represa, el Bàsquet Girona, amb el control del rebot a les dues anelles, va castigar el marcador amb accions a camp obert i amb molt d'encert en el triple (65-39). D'aquí fins al final, i amb el partit resolt, el ritme va baixar i la derrota va ser una realitat (82-66). Fons va ser l'home més destacat del Sant Josep amb 17 punts i 18 de valoració.

A Copa Catalunya, hem tornat a viure una jornada amb cara i creu badalonina. El Maristes de Lluís García va patir una derrota plena d'impotència i ràbia a la Nau contra el CB Grup Barna (68-67). Els badalonins van protagonitzar un duel molt igualat a Barcelona contra un conjunt roig-i-negre que manava per la mínima al quart inicial (22-19). Al segon període, els badalonins van capgirar el marcador amb un parcial de 0-8 (26-32) sense poder mantenir l'avantatge abans del descans (40-35). A la represa, un nou impuls badaloní de 0-11 semblava definitiu per sumar la victòria (66-67), però els barcelonins van trencar les il·lusions del seu rival al darrer minut (68-67).

Qui segueix en estat de gràcia és el Badalonès de Xavi Riera. Els dimonis van viure un duel molt igualat a la pista del Mollet que es va resoldre amb triomf badaloní (59-65). El marcador va ser molt igualat en el quart inicial (17-17) tot i que els tirs de camp van assegurar una petita escletxa al descans (31-35). A la represa, va solidificar la defensa i van augmentar la distància en atac (52-41) per rematar la feina als darrers deu minuts (59-65).

Al grup 2 de Copa, el Círcol Catòlic de Juli Jiménez no va poder aturar els peus a un Bàsquet Molins invicte i líder en solitari (55-70). Des de l'inici, el Coto va patir la superioritat de l'equip del Baix Llobregat (12-23). Tot i això, a la represa va arribar una reacció imperial dels badalonins (43-43), desactivant l'atac visitant, però la força del Molins va tornar a aparèixer a base de triples al darrer quart (55-70).

A Primera Catalana, la Minguella va tornar a ensopegar a Casagemes contra un rival directe. L'equip de David Martín va caure contra un rival directe a la zona alta, la UE Montgat (51-62). El matx va mantenir un guió igualat a l'inici (21-22) però el Montgat va castigar la cistella badalonina amb un parcial de 0-9 (29-37). A la represa, la Minguella es va situar a quatre punts (43-47) però no poder donar la volta al marcador.

Finalment, el Badalonès B va caure a Segona contra l'Igualada (78-71) i a Tercera vam celebrar les victòries de Círcol B contra ASME (51-70), Natzaret a la pista d'Stucom (66-73), Cultural versus Gramenet (94-56), Minguella B davant la Llefià (61-56) i Maristes B contra ABB (86-74). El Sant Josep B va caure contra el Coll (73-74).