La Penya, sense opció en el primer assalt (87-61)

0
    36
    López-Arostegui ho ha intentat, tot i patir molt en el seu emparellament amb Claver, físicament molt superior. / David Grau

No ha pogut ser. El Divina Joventut ha perdut el primer assalt dels quarts de final dels “playoffs” davant d’un Barça Lassa molt superior (87-61), que ha sabut imposar el seu físic i la seva intensitat defensiva per desactivar completament l’atac verd-i-negre. Laprovittola (8 punts al primer quart però només 2 en la resta del matx, eliminat per 5 faltes) ha estat una de les víctimes de la muralla defensiva dels de Pesic, però no pas l’única. Todorovic, l’altre peça clau del conjunt de Carles Duran, no ha entrat mai en el partit, superat dins la pintura (7 punts i només 2 bàsquets en joc). I el mateix li ha succeït a un Harangody absolutament desconegut (cap punt i -3 de valoració). López-Arostegui (10 punts) ho ha intentat, però també ho ha passat molt malament davant de Claver (23 de valoració), molt més poderós físicament, en un emparellament que ha estat el reflex del partit.

Per acabar-ho de rematar, en el segon quart Neno Dimitrijevic s’ha lesionat (ha relliscat i s’ha fet una revinclada al genoll) i ja no ha pogut tornar al partit. Caldrà esperar proves per veure l’abast de la lesió, tot i que d’entrada sembla menys greu del que podia pensar-se inicialment.

El patiment de la Penya en atac ha quedat reflectit en els pobres percentatges d’encert. Els de Carles Duran han acabat amb un 34% en tirs de camp (21/62) i han hagut de sobreviure quasi sempre des del perímetre, llançant més de tres que de dos per l’aclaparadora superioritat blaugrana dins la zona (43 a 26 rebots), amb Tomic i Singleton tallant el bacallà.

Els blaugrana, a més, han estat molt fins el el tir exterior, i excepte el segon quart sempre han trobat bones posicions per acabar amb un 59% en triples (13/22). Ni la desqualificació de Pesic en el tercer quart, per una doble tècnica per protestar, han destatorat un Barça que sobretot després del descans ha estat una piconadora, amb Heurtel dinamitant definitivament el partit.

El primer quart del Barça ja ha estat un avís. Els blaugrana han vist la cistella com una piscina i han tancat el primer quart amb 29 punts i un increïble 11/15 en tirs de camp (inclosos 4/5 triples). Els de Pesic, a més, ja han apuntat el seu domini interior. L’encert inicial de Laprovittola i López-Arostegui ha donat uns primers avantatges a la Penya (6-11), però han estat només un miratge, amb un Barça Lassa molt inspirat (29-20).

Estava clar que calia reduir l’anotació dels blaugrana per tenir alguna possibilitat d’èxit i els verd-i-negres ho han fet en el segon quart, que ha estat tot el contrari que el primer. El desencert s’ha instal·lat damunt del parquet del Blaugrana i la Penya, que ha arribat a perdre d’11 (31-20), ha girat la truita assecant un atac blaugrana a qui se li han apagat els llums. Un parcial de 0-8, culminat amb un triple de López-Arostegui, ha igualat de nou el partit (31-28). El problema és que la Penya seguia negada en el tir  i sense trobar els seus referents per poder posar la por al cos als blaugrana, tot i arribar viva al descans (35-31).

Pesic, expulsat

El primer bàsquet en joc de Todorovic ha estat l’única bona notícia dels primers compassos del tercer quart, on un parcial de 10-2 ha començat a decidir el partit, amb Hanga com una paparra sobre Laprovittola. Ni la desqualificació de Pesic amb dues tècniques, per protestar una falta precisament de Hanga sobre l’argentí, tampoc ha servit per capgirar la tendència del partit. Més aviat al contrari. Ha aparegut Heurtel i amb el seu encert ha enfonsat definitivament una Penya que ja no ha aixecat el cap, arribant a perdre de 27 punts (77-50). Toca passar pàgina i pensar ja en diumenge. La cita, a les 7 de la tarda a l’Olímpic.