Alicia Fuentes i la veu de l’experiència des de la banqueta

    1
    35
    Manel Expósito

    25 anys a l’elit és prou temps perquè es puguin adquirir i traslladar alhora els coneixements de qualsevol esport als més menuts. És més, els joves ho han de veure com una oportunitat única i un autèntic luxe que una jugadora de la categoria d’Alicia Fuentes (Totalán, 1978) sigui l’entrenadora del seu equip i els hi aconselli.

    Aquesta temporada, el Seagull va anunciar la incorporació de la migcampista andalusa al Club i va ser una de les arribades més mediàtiques a Segona Divisió. Més de mitja vida dedicada al futbol en cos i ànima ja és un motiu de pes que reflecteix l’amor incondicional de Fuentes cap al futbol.

    Amb el nivell 2 d’entrenador, Fuentes combina el seu rol a la gespa com a jugadora amb el d’entrenadora. Abans que arribi el cap de setmana per jugar amb el primer equip de les ‘gavines’, Fuentes té un altre repte a petita escala, amb la mateixa concentració i nervis però pot ser sense haver de suar tant la samarreta. La jugadora del Seagull va presentar al Club la possibilitat d’entrenar un equip durant la seva etapa a Badalona i dit i fet. L’Aleví A de les ‘gavines’ és el seu equip.

    Dues etapes al Sevilla, Málaga, Levante Las Planas o a Múrcia, entre d’altres, són algunes de les experiències de Fuentes a la banqueta. Aquesta temporada li ha arribat l’oportunitat de l’Aleví A del Seagull, després de tancar etapa com a segona entrenadora al Juvenil del Sevilla. “M’hauria agradat entrenat un equip de futbol 11 però per incompatibilitat d’horari era impossible. Tot i això, és una experiència agradable i on també es pot aprendre”, reflexiona Fuentes al Diari de Badalona.

    “Cap jugadora em coneixia però van començar a buscar ràpidament en les xarxes socials i van conèixer una mica més la meva història i trajectòria. Fem un molt bon grup i la relació és positiva entre cos tècnic, jugadores i pares”, afegeix. Per a Fuentes, “l’objectiu és la transmissió dels valors del futbol, l’amor que tinc pel futbol i, sobre tot, que gaudeixin jugant”.

    “El Seagull té molt nom a Barcelona i aposta pel futbol femení des de fa 25 anys i no hem van plantejar cap directriu concreta. Tenia força llibertat i l’objectiu és aprendre. No tenim cap pressió perquè, més enllà de la classificació, la idea és crèixer com a persones i com a jugadores”, afirma. Després de 16 jornades, el seu equip és tercer amb 13 victòries i 3 derrotes.

    Més enllà de l’aprenentatge, el canvi de xip i de nivell – del Sevilla al Seagull – ha estat la part més difícil d’Alicia: “El canvi ha estat una mica més difícil per a mi perquè arribava d’un club amb unes altres exigències i d’una categoria més exigent com és la Juvenil, on hi havia les millors jugadores de la província. El repte a Badalona és diferent però tots anem per un mateix camí”.

    1 COMENTARI

    1. Alicia a traido al Seagull su gran experiencia profesional para esas niñas es un lujo tener alguien asi de entrenadora para el club un salto mas de calidad y a nivel personal es una persona excelente gracias por confiar en nuestro proyecto

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí