Continuen repartint-se mascaretes d’ús obligatori al transport públic

    0
    41

    L’ús de mascareta per prevenir contagis de coronavirus ja és obligatori tant en autobusos, taxis i trens o metro com en transport aeri i marítim, segons es recull al BOE publicat aquest diumenge.

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va anunciar el passat dissabte que, a partir d’aquest dilluns, seria obligatori aquest element de protecció individual al transport públic, encara que no va detallar que la regulació també afectaria el taxi. Així, segons el text publicat, cal una mascareta que cobreixi nas i boca per a tots els usuaris de transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor.

    La distància de seguretat entre seients també entra dins la mesura, ja que el transport públic és una zona on hi ha una alta concentració de gent. S’estipula així una ocupació màxima de dos viatgers drets per metre quadrat. Per això, el govern espanyol ha decidit ampliar la capacitat i ara es permet omplir fins a un 50% dels seients.

    Des d’aquest dilluns, es reparteixen 6 milions de mascaretes en algunes estacions de transport públic d’arreu de l’Estat, més 7 milions que el govern espanyol ha facilitat a federacions de municipis i províncies i 1,5 milions lliurades a organitzacions com Càrites o Creu Roja.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí