Marc Blanch: “Em trobo bé i no penso gaire en la retirada”

    0
    59

    L’aler badaloní Marc Blanch (Badalona, 1982) va bufar 40 espelmes el passat 12 de gener. 40 anys gaudint i exhibint el seu talent al màxim nivell nacional. Des de fa cinc temporades defensa la samarreta del Prat, equip vinculat al Joventut. La seva etapa formativa la va fer al CB Sant Josep i va gaudir dos cursos a la Lliga Endesa.

    Blanch sumarà 600 partits aquest any 2022 i acumula 12.500 minuts a pista, més de 6.400 punts i més de 915 recuperacions. A més d’un total de 10 títols. Llegenda del basquetbol badaloní i nacional.

    40 anys ja és una bona xifra i trajectòria.
    Inevitablement ho penses. I més quan temporada rere temporada van pujant els joves del planter de la Penya. Veus que han nascut al 2003 o 2004 i la diferència és de 20, 21, 22 anys. Físicament em trobo bé. No penso gaire en la retirada.

    Competitivament, ajuda jugar al CB Prat?
    El Prat ha estat més vinculat al món formatiu, però no deixa de ser una lliga molt competitiva. És bo per l’equip que hi hagi aquesta competitivitat. A l’equip hem fet aquest pas endavant i això és vital.

    Com era Marc Blanch amb 20 anys?
    Era un jugador molt més explosiu. La competitivitat no l’he perduda. Tinc 40 anys però segueixo sent igual de competitiu. No m’agrada ni perdre amb els meus fills quan juguem (riu). Amb la veterania tens d’altres aspectes a favor teu.

    No ha de ser fàcil compaginar la vida esportiva amb la vida familiar.
    Quan va néixer la meva filla gran, amb un nen encara pots anar fent. Després quan va néixer en Max ja vam parlar amb la dona. No és el mateix tenir un que tenir dos i més quan estàs fora. El Prat em volia i vam tornar a casa. Ells ja estan acostumats i ho entenen.

    Cap objectiu pendent durant aquests 20 anys de trajectòria professional?
    M’hagués agradat consolidar-me a ACB. Vaig estar una temporada a Andorra i una altra a Estudiantes. Qualsevol jugador vol estar molts anys al màxim nivell. No sempre es pot tenir aquest objectiu però no em queixo de la trajectòria que estic tenint.

    Etapa CB Sant Josep

    Són molts records. De tant en tant parlem amb excompanys. Al Sant Josep he après a jugar a bàsquet. Gairebé tot el que he après ho he fet al centre parroquial. És una llàstima que el club estigui en aquesta situació i s’hagi de veure el centre parroquial i el pavelló tancat.

    Millors records com a groc-i-lila.
    Te’ls podria dir tots. Tinc bons records des de l’escola de bàsquet fins que vaig marxar. Tots els entrenadors han aportat el seu gra de sorra a la meva formació. Ha estat una trajectòria i un aprenentatge gran.

    Retirada.
    Tothom em fa aquesta pregunta. Em trobo bé físicament i tant de bo pugui aguantar molt més. Els joves pugen molt fort i tampoc em vull retirar al 100%. Esperem poder seguir jugant a Plata o EBA. Sóc molt competitiu i segur que en voldria més.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí