100 anys de la Residència Roca i Pi per a gent gran a Badalona

  0
  111

  La Fundació Llegat Roca i Pi celebra al maig el centenari de la Residència per a gent gran Roca i Pi. El 5 de maig ha tingut lloc un acte commemoratiu als jardins de la Residència sota el lema “100 anys mirant als ulls a la vellesa”. Hi ha participat l’Alcalde de Badalona i la Directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat.

  Fa 100 anys que, gràcies al Llegat solidari de Vicenç Roca i Pi, es va poder comprar l’edifici de Can Gusi a Badalona per donar continuïtat a l’asil per a gent gran. Can Gusi havia estat una fàbrica tèxtil especialitzada en la confecció de teixits religiosos. L’amplitud dels pavellons de la fàbrica va possibilitar aquesta reutilització de cara a l’asil, llavors dirigit per religioses. Les oficines de la fàbrica es convertiren en capella i la xemeneia, en un bust de Vicenç Roca i Pi.

  El 5 de maig la Fundació Llegat Roca i Pi ha celebrat un acte commemoratiu on s’ha fet referència a aquests orígens de la Residència. També a l’evolució i professionalització al llarg dels anys fins a convertir-se en l’actual Residència assistida per a gent gran, que va ser l’única  a Badalona fins als anys 70 i que és també la seu de la Fundació Llegat Roca i Pi.

  Volem celebrar aquest aniversari especial per a la Residència amb les persones residents, les treballadores i l’entorn i també reivindicar la importància de la cura de la gent gran i de viure amb dignitat la vellesa”, ha destacat Mijail Acosta, director general de la Fundació Llegat Roca i Pi. Paral·lelament Jaume Aymar, president del Patronat de la Fundació, s’ha referit a la missió de l’entitat i a la importància de veure com són avui els rostres de la pobresa i com ha de ser l’atenció de Roca i Pi a les persones i a les seves famílies per part de l’entitat”.

  Cristina Aspa, directora de la Residència Roca i Pi, s’ha referit a l’atenció centrada en la persona i a l’objectiu d’acompanyar a la persona resident en la seva globalitat i d’acompanyar també a les famílies. Alhora ha remarcat els reptes de potenciar l’autonomia quan sigui possible i de seguir treballant en unitats de convivència per conèixer millor les persones. “Esperem poder recuperar l’escalf d’abans de la pandèmia i totes les activitats amb l’entorn, les sortides, etc. perquè beneficien molt a les persones residents”, ha afegit.

  En l’acte institucional han participat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que ha volgut parlar de les residències com “espais on es ve a viure” i ha agraït la tasca de la Fundació Roca i Pi a la ciutat. També ha intervingut als parlaments la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat, Montserrat Vilella, que ha subratllat l’esforç que han realitzat les persones treballadores de les residències davant de la pandèmia i el repte de recuperar la normalitat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí