238 escaquistes d’arreu del món inicien el 42è Open d’Escacs de Badalona

  0
  IMG_6637.JPG

  03/08/2016 – El Centre Cívic de La Salut obre les seves portes del 2 al 10 d'agost per celebrar les nou rondes del torneig que organitza el Club d'Escacs Sant Josep.

  Aquest dimarts, com ja és tradició, el Centre Cívic La Salut ha obert les seves portes per iniciar les proves de la 42a edició de l'Open Internacional d'Escacs Ciutat de Badalona – 5è Memorial Miquel Castellà i Gili, on enguany participen un total de 238 escaquistes, homes i dones de totes les edats i de diferents indrets del món, com Argentina, Cuba, França, Índia, Canadà i dels Estats Units d'Amèrica, entre altres.

   

  Entre els participants d'estacar sis Grans Mestres, entre els quals el guanyador del campionat de l'any passat, Fernando Peralta (Argentina); Emilio Córdova (Perú); José González (Mèxic); Fabien Libiszewli (França), i Reinaldo Ortiz Suárez (Cuba), a més de tres mestres internacionals i quatre mestres de la Federació Internacional d'Escacs (FIDE).

   

  Fins al proper dimecres 10 d'agost, es realitzaran 9 rondes, una cada dia a partir de les 17 hores -excepte el darrer dia que s'iniciarà a les 16.45h i que coincidirà amb el lliurament dels premis a les 22.15h.

   

  Aquesta és la quaranta-dosena edició consecutiva del torneig d'escacs que porta el nom de la ciutat de Badalona i des de fa cinc el de Miquel Castellà, en reconeixement a l'expresident del Club d'Escacs Sant Josep, entitat organitzadora del torneig, que forma part del 13è Circuit Català d'Obert Internacionals i és puntuable al ràting de l'ELO català, FEDA espanyol i FIDE. Destacar que l'Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Badalona és un dels tornejos més importants de tota Espanya, tant per la qualitat del joc com per la quantitat dels participants.

   

  Pel que fa el sistema de joc, els escaquistes es divideixen aquest any en dos grups: grup A a partir de 1950 (vàlid per a l'ELO, FCE; FEDA i FIDE i per a normes internacionals) i grup B fins 1949 (vàlid per a l'ELO, FCE, FEDA i FIDE i per a la classificació dels trams E i F del circuit català).

   

  Per seguir en directe totes les rondes de les sis primeres taules, ho podeu fer a través dels webs ajedreznd.com, openbadalona.com i fcde.org.