A la Penya li acaba fallant la tàctica del conill (89 a 82)

0
    46
    granca.JPG
    22/12/2013
    Els verd-i-negres s'han posat per primer cop per davant a falta de 45 segons, però Newley ha forçat la pròrroga sobre la botzina i els canaris han fet 3 triples seguits al temps extra

Aquest cop la tàctica del conill ha fallat. El FIATC Joventut ha fet tots els mèrits per mantenir-se en el partit en una pista molt complicada contra un rival que ha gaudit de l'encert necessari en els moments importants, però no ha estat suficient
    Newley ha forçat la pròrroga amb un rebot-esmaixada sobre la botzina i els locals han arribat millor mentalment al temps extra, en el que han anotat 3 triples seguits.

La Penya però, ha fet un bon partit. Sense altibaixos, molt concentrada i amb el caràcter i la personalitat necessària per refer-se quan més apretava el Gran Canària. Així, tot i anar sempre per darrere en el marcador i haver-se vist 10 punts avall en diferents fases del partit, no ha perdut el cap i sempre ha tingut fe en el triomf.

Els canaris s'han avançat en els primers compassos amb un Eulis Bàez molt endollat, que ha anotat 8 punts al 1r quart (20 a 12). La dura defensa obligava a jugar en estàtic a la Penya, que tot i això, amb cistelles de caràcter de Llovet i Ventura ha tancat el quart 20 a 16.

Al 2n període, de nou els locals han castigat els pocs errors de la Penya i han reobert el forat (27 a 16). Si no era per una mala passada de Cochran, era per una relliscada de Barrera, però el Gran Canària anotava constantment, mentre que la Penya era més discontinua

Per 2n cop però, els de Maldonado han fet un esforç, han encadenat 3 bones jugades al davant i al darrere, i amb un Savané protagonista també al camp, ha salvat una nova situació delicada (41 a 36 min 20).

A la represa, el marcador ha seguit fent la goma. Si bé el Gran Canària ha tornat a aconseguir els 10 de diferència en un moment (45 a 36), la Penya s'ha acostat amb accions de Savané (45 a 43), per tornar-se a veure's a 10 punts després d'un 8 a 0 local (53 a 43).
    Els verd-i-negres però, havien demostrat que fent les coses bé durant 2 minuts eren capaços d'igualar el matx. I així, estirant i arronsant el desavantatge, el FIATC Joventut ha arribat als 10 últims minuts amb opcions (60 a 55)

5 punts seguits de Joseph han ficat definitivament a la Penya en el partit, però cada cop que hi havia la opció de posar-se per davant, el Gran Canària responia amb molta determinació

L'empat ha arribat a falta de 3 minuts amb un triple de Nacho Llovet, i després de 2 minuts de tensió en que el marcador no s'ha mogut, Joseph ha posat per 1r cop per davant al FIATC Joventut a falta de 45 segons (70 a 72).

A partir d'aquell moment, la Penya ha tingut 2 opcions per tancar el partit des del tir lliure, però ni Vives a falta de 25 segons ni Kirksay quan en quedaven 10 han pogut anotar els 2 llançaments, i Newley ha esmaixat gairebé sobre la botzina el tir errat per Oliver.

El Gran Canària ha forçat la pròrroga quan tenia el partit perdut i hi ha arribat amb molta més moral. 2 triples seguits de Hansbrough, i un 3r de Bàez han posat les coses molt coll amunt. La Penya ha seguit creient fins el final i els grocs han donat emoció fallant tirs lliures, però la diferència en el marcador era massa gran i s'ha acabat esfumant un triomf molt valuós per ser a la Copa del Rei.