A un partit de la glòria (77-80)

0
    33

10/10/2015 – Les Minnesota Lynx d’Anna Cruz guanyen a Indiana amb un buzzer beater espectacular de Maya Moore i es queden a un sol triomf de l’anell.

Amb Maya Moore, tot és més fàcil. Després d’encetar la final de la WNBA caient al Target Center, les Minnesota Lynx han demostrat una espectacular capacitat de supervivència. La franquícia dirigida per Cheryl Reeve reaccionaria en el segon duel de la sèrie (1-1) i ahir a Indiana completaria un gran partit per capgirar totalment l’eliminatòria.

La qualitat innata de Maya Moore permetria que les Lynx dominessin l’inici del duel. Però, d’anotar una penetració que obria una petita escletxa en el marcador (21-28), l’estrella de Minnesota cometria la seva tercera falta personal.

Restaven encara vuit minuts per arribar al descans, fet que obligaria Cheryl Reeve a asseure la seva millor jugadora a la banqueta. Sense Moore a pista, Indiana podria capgirar el resultat amb un triple de Shenise Johnson (37-34) i marxar al descans per davant (42-39).

Ja al tercer quart, Minnesota podria recuperar el seu joc de sempre, amb Moore jugant al límit. L’aler forçaria per ser decisiva tot i les seves quatre faltes (57-60), permeten al seu equip arribar a l’últim parcial amb la iniciativa.

El partit es decidiria en un cara o creu d’infart. Les Lynx empatarien a un minut per la conclusió gràcies a un bon tir exterior de Renee Montgomery (77-77). El marcador ja no es mouria més fins als darrers segons. Shenise Johnson fallaria el triple de la victòria per Indiana, concedint una última opció a Minnesota.

A 1.7 segons pel final i servint des de camp ofensiu, Maya Moore apareixeria per fintar, fer saltar Marissa Coleman i anotar sobre la botzina un triple central espectacular que decidiria el duel (77-80). L’estrella de les Lynx acabaria el partit amb 24 punts i 7 rebots en només 22 minuts a pista.

La badalonina Anna Cruz, per la seva part, també executaria un paper important en el triomf de Minnesota. L’escorta de Badalona disputaria un total de 31 minuts, anotant 10 punts, capturant 1 rebot i donant 5 assistències.

Amb el resultat d’aquesta matinada, la final de la WNBA es capgira a favor de les Lynx (1-2). En la matinada de diumenge a dilluns, la franquícia d’Anna Cruz pot proclamar-se campiona si guanya de nou al Bankers Life Fieldhouse d’Indiana. La badalonina és a un pas de fer història.