Aconsegueixen reparar lesions medul·lars injectant nanofibres

  0

  A Badalona hi ha l’Institut Guttman, la gran referència a l’estat en matèria de rehabilitació de lesions medul·lars. Doncs bé, aquest mes s’ha anunciat un avenç revolucionari que podria facilitar enormement la tasca de fa Guttman amb tots els seus pacients.

  Investigadors de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) han aconseguit recuperar la mobilitat en ratolins amb lesions medul·lars greus mitjançant una injecció de nanofibres sintètiques que han reparat la lesió.

  L’avenç, que publica la revista ‘Science’, consisteix a injectar nanofibres, que contenen “molècules dansaires” i estimulen eficaçment els receptors cel·lulars promovent la regeneració medul·lar.

  Després d’una sola injecció, aquests animals paralitzats per lesions greus de medul·la espinal tractats amb aquesta nova teràpia van tornar a caminar en tan sols quatre setmanes, segons el treball en què han participat també investigadors de la Universitat de Northwestern (EUA) .

  La investigació ha estat liderada pel professor de l’IBEC Samuel Stupp, que és director del Simpson Querrey Institute for Bionanotechnology de la Universitat de Northwestern a Chicago, i per la investigadora de l’IBEC Zaida Álvarez Pinto, que ha explicat que “una vegada que la teràpia fa la seva funció, els materials es biodegraden en 12 setmanes en nutrients per a les cèl·lules i després desapareixen per complet del cos sense efectes secundaris notables.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí