Més contagiosa, però no més mortal: així és la variant òmicron

  0

  El sorgiment de la variant òmicron a Sud-àfrica ha posat el món sencer en alerta. Europa ha començat a tancar fronteres amb diversos països africans per tal d’evitar l’expansió d’aquesta nova mutació del coronavirus. Des del govern català s’ha demanat que tothom extremi la prudència amb els dinars i sopars d’empresa de les pròximes setmanes.

  El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que, pel que fa als contagis, es preveuen dues setmanes de fort creixement, però que s’espera poder celebrar el Nadal a Catalunya amb certa tranquil·litat. Argimon creu també que la nova variant acabarà arribant a Catalunya. De moment, els viròlegs es mantenen a l’expectativa.

  No més mortalitat

  En declaracions a TV3, Julià Blanco, investigador de Can Ruti i cap del Grup de Virologia i Immunologia Cel·lular d’IrsiCaixa, ha explicat que de moment es coneixen pocs detalls sobre la variant òmicron, però qui l’ha seqüenciat considera “que és un virus preocupant amb moltíssimes mutacions”.

  “A Sud-àfrica hem vist que la nova variant desplaça molt ràpidament la delta, que circulava majoritàriament. Això pot apuntar a una transmissibilitat més gran i una certa resistència als anticossos. Les dades preliminars suggereixen que no hi ha més mortalitat associada”, relata l’investigador.

  Blanco creu que tancar fronteres és només una mesura per “guanyar temps” i que la millor estratègia és enviar vacunes de forma massiva als països africans més afectats.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí