Acusen el govern de crear un “entramat de càrrecs de confiança”

  0
  bef40a61-9642-4302-a2f0-4b6cdb9cfcd5.jpg

  17/02/2016 – El PP carrega per les polítiques de contractació i RRHH del govern, que defensa la transparència i objectivitat de les seves contractacions.

  És un ‘run-run’ que ve d’uns mesos enrere i que ja ha protagonitzat algun debat al Ple municipal. Aquesta setmana el Partit Popular ha tornat a assenyalar el govern municipal per la incorporació de cares noves a les seves files i l’ascens d’altres que ja formaven part del Consistori. “És un entramat de càrrecs de confiança nombrats a dit i mitjançant l’ascens d’alguns funcionaris de la plantilla”, afirma rotundament el portaveu del grup, Juan Fernández.

   

  El PP critica que el nou executiu ha “augmentat els càrrecs de confiança” amb “males males pràctiques de recursos humans”. Cita el grup ‘popular’ un mínim de vuit nomenaments, que es van iniciar amb el coordinador de Govern, el director de Gabinet d’Alcaldia i Comunicació i el Director de Projectes i Relacions Institucionals. “En el Ple municipal a on es van aprovar aquestes tres places ja vam denunciar que els concursos tenien nom i cognom com així ha estat finalment”, destaca Fernández. D’altra banda, critiquen que existeixi una figura que desenvolupi tasques de “gerent de l’Ajuntament” sense haver creat la plaça.

   

  Al marge, el PP parla de diferents ascensos “a dit” dins l’organigrama municipal a través dels quals s’han fet efectius “nomenaments polítics” de funcionaris de la casa. Posen l’exemple del Cap de Servei de Seguretat, del Director d’Urbanisme i d’un adjunt a aquesta direcció. Tanmateix, posen sobre la taula la incorporació d’un “membre històric del PSC” com a nou adjunt a “Gerència i Director de Recursos Humans d’Engestur”, “empresa municipal dirigida pel també socialista Christian Carneado”.

   

  Juan Fernández critica les formes i acusa el govern de “donar l’esquena a altres funcionaris” per no obrir un concurs de promoció en igualtat de condicions.

   

  El govern justifica les contractacions i reestructuracions

   

  Des del govern local asseguren que els tres càrrecs directius de nova contractació han estat incorporats a través de concursos amb “bases aprovades al Ple”, amb al·legacions de sindicats acceptades i un procés publicat i obert en el que “tothom ha pogut veure els expedients i ni el propi PP va votar en contra”. “Són persones amb característiques i currículums que justifiquen la contractació i s’ajusten a allò que necessita el Consistori i que són sinònim de garantia”, expressa el regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez.

   

  Pel que fa a la figura del suposat gerent, el govern matisa que es tracta d’una persona de coordinació, no de gerència, d’un perfil tècnic i dilatada experiència en diferents administracions que es trobava a Engestur i que ha passat a l’Ajuntament mitjançant una comissió de servei per supervisar unes línies de reforma de l’organigrama municipal que l’executiu vol dur a terme en base a un estudi que està elaborant el catedràtic de la UPF Carles Ramió. Un trasllat semblant a Engestur, a través de comissió de servei, és el que ha tingut lloc en el cas del “històric militant” socialista que assenyala el PP, un perfil que, expliquen, calia dins l’àmbit de RRHH de l’empresa municipal.

   

  La resta de presumptes ascensos ressaltats pel PP, diu el govern, són atribucions de funcions i responsabilitats a funcionaris de la casa que no suposen cap augment dels seus sous. En els diferents casos, apunten, són aprofitaments dels recursos del Consistori i de l’experiència i coneixements de funcionaris que coneixen molt bé certes àrees i que poden desenvolupar una sèrie de tasques. En tot cas, avisen, són modificacions provisionals, atès que, un cop finalitzat l’estudi de Carles Ramió, es podrà saber quins àmbits requereixen la presència de figures directives i es podran crear i obrir a concurs.

   

  Jose Téllez ha lamentat que el PP “intenti donar lliçons” pel que fa a nomenament de càrrecs directius. Recorda el tinent d’alcalde que l’anterior govern “va nomenar directius a 10 càrrecs de confiança sense passar cap procés ni aprovar-ho enlloc” per no incomplir la RSAL, i que tots ells cobraven més que els tres directius incorporats recentment a través d’un concurs.