Ademar i Penya B líders, el SAN somia amb la permanència

0
    63
    Victoria del SAN a Castellar

El bàsquet ha tornat a la competició en un cap de setmana que deixa a Ademar al capdavant de Copa Catalunya, en un triple empat amb Artés i Claret, i al femení B de la Penya com a líder en solitari després de la derrota del CN Terrassa.

Circol perd a El Masnou
    Derrota del Circol a la pista del cuer de Supercopa, El Masnou, per 84 a 66. El Coto només va resistir en el primer quart. Un 8 a 0 a la sortida del segon quart va marcar les primeres diferències en el marcador, sense obtenir resposta badalonina. Omar Bajja va ser el millor amb 14 punts i bons percentatges. Amb aquesta derrota, l’equip de Coro haurà de lluitar per assegurar-se la permanència

Ademar atrapa a l’Artés
    Un triple de Marc Canillas li va donar la victòria a Maristes Ademar contra l’UBSA (74-73), aprofitant la derrota a casa de l’Artés per establir un triple empat a la classificació de Copa Catalunya. Després d’una primera part igualada, els Maristes van comandar el marcador en el decurs del tercer quart. Un 2 a 12 a l’inici de l’últim quart va posar per davants als de Sant Adrià, fins al triple final de Canillas, que amb 19 punts va ser el màxim anotador del seu equip, acompanyat per Marc Hermoso (14p), i Quim Franch (13p). La nota negativa va ser la derrota de la Minguella a la pista del Ciutat Vella (63-57), la qual pot significar la pèrdua del tren de l’accés a la Final Four de Copa Catalunya. Els badalonins van marxar al descans amb avantatge al marcador (21-31). Els barcelonins van empatar a la finalització del tercer, imposant-se en el definitiu. Oriol Estruch va ser el millor amb 9 punts

El SAN mira la permanència
    Llefià i Badalonés continuen la seva lluita frec a frec per assolir la plaça d’ascens a Copa Catalunya. Tots dos equips van guanyar, segurament, amb més problemes dels previstos. La UB Llefià ho feia en un derbi badaloní contra el Sant Josep (64-55). Aleix Rubio (15p, 4 triples) i Adrià Monterde (14p) lideraven al seu equip davant la baixa d’Alex Eñeso. Els Dimonis guanyaven al CEB Sant Jordi de Rubí (64-59). Els badalonins van portar la iniciativa durant tot el partit, amb avantatges que no anaven més enllà dels 7 punts. Carles Sanabria (17p) va ser el millor del seu equip. Pas enrere de la Minguella B, amb derrota a Terrassa (74-68). Carracedo, amb 17 punts, va ser el millor del seu equip. El Circol B va perdre a la pista del Sant Nicolau (71-58). L’equip de Jordi Roger haurà de guanyar algun partit més si no vol complicar-se la permanència. La nota més positiva de la jornada de Primera Catalana la va protagonitzar el Sant Andreu Natzaret, amb una clara victòria a Castellar (60-78) que li permet somiar amb la permanència, la qual semblava gairebé impossible fa algunes setmanes. Al descans, el SAN ja guanyava de setze, 25-41. Nil López va ser el més destacat amb 11 punts i tres triples, ajudat per Dani Peña, Kevin López i Raül Díaz,

La Penya B líder en solitari
    L’equip femení B de la Penya s’ha situat líder en solitari després de guanyar el derbi contra Llefià (62-55), i aprofitant la derrota del CN Terrassa a Argentona. Les de LLefià van fer una bona sortida, agafant un lleuger avantatge tant en el primer quart com en el segon. Les verd•i•negres, però, van arribar al descans pel davant (31-29). Malgrat atenir un desavantatge de vuit punts en el darrer quart, les de Sergio Arias van continuar apretant, però la victòria es va quedar a l’Olímpic. Lídia Belmonte (15p) per les locals, i Marta López (18p) per les visitants, van ser les jugadores més destacades. La Minguella va perdre a Casagemes contra el Femení Osona (63-74) en un partit dominat per les visitants. Eva Casas (20p) va ser la millor del seu equip.

A Segona Catalana masculina, bona victòria de l’ABB contra Vilassar de Dalt (65-62). Els de Bufalà encara mantenen alguna esperança d’assolir l’ascens, malgrat que no depèn d’ells. L’equip femení del Sant Josep ha assolit l’ascens a Segona Catalana.