Una mirada al ferrocarril des de la fotografia, la poesia o l’art

  0
  70

  Del 5 d’abril al 24 de maig, l’Espai Betúlia estrena una doble exposició: «El plaer de viatjar» i «Raïls i paraules». L’exposició comissariada per Jordi Font-Agustí, ens parla d’una consecució de la tecnociència, el ferrocarril, que ha tingut un impacte tan singular en la societat, que ha estat atès per totes les arts i ha esdevingut un objecte de culte.

  El plaer de viatjar mostra com les arts, sobretot les arts plàstiques i la literatura, han estat i són encara testimoni i celebració de l’arribada del ferrocarril a Catalunya, de la seva recepció, dels efectes favorables i dels no desitjats, de les professions que ha generat, de com l’han vist els artistes i ha esdevingut una metàfora polivalent. El seu fil conductor són els nous paisatges que ha generat el ferrocarril (geogràfics, urbans, socials i humans) i com aquests esdevenen espais d’aventures de tota mena (vitals, bèl·liques, sentimentals).

  Raïls i paraules és una manifestació actualíssima de com el ferrocarril segueix inspirant els creadors, en aquest cas, un escriptor (Jordi Font- Agustí) i una fotògrafa (Anna Espí) que proposen un recorregut fascinat pel món del ferrocarril. Poemes i fotografies descriuen un itinerari per diversos ferrocarrils del món que arrenca en els aspectes més tècnics (locomotores, cotxes i vagons, infraestructures) i acaba amb el vincle emocional que establim amb els trens i les estacions com a escenaris de les nostres aventures vitals.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí