Agents de la Guàrdia Urbana denuncien el govern municipal

  0
  IMG_2885.JPG

  19/10/2012 – Membres del sindicat SFP es querellen contra l'Ajuntament per vulneració de drets dels funcionaris i de drets sindicals.

  El Sindicat de Funcionaris de Policia de Badalona, agrupació sindical majoritària entre la Guàrdia Urbana local, ha denunciat aquest mateix matí al govern municipal per violació del dret dels funcionaris i de la llibertat sindical. Els implicats han acudit al Contenciós Administratiu després que la setmana passada emetessin un comunicat criticant el tracte del regidor de Seguretat, Miguel Jurado, vers el conjunt dels agents, així com la seva gestió “classista” i “autoritària” del cos policial. El sindicat ha volgut fer palès que existeix una escissió dins de la Guàrdia Urbana i que un conjunt d’agents reben de Jurado i del Cap de la GU una sèrie de complements i privilegis salarials fora de conveni, mentre d’altres no perceben res, treballen en condicions “penoses”, incloent caps de setmana i festius sense cap plus i sense tenir en compte el reglament laboral, en alguns casos.

   

  L’associació lamenta les “males formes” i el “to amenaçador” que Jurado empra amb els policies i recorda que la Guàrdia Urbana es mou dins d’uns paràmetres legals que l’edil, afirmen, “sembla desconèixer en tota la seva extensió”. La policia reivindica que són professionals i que desenvoluparan com saben el seu treball independentment del grup polític que governi, però que no estan disposats a “incórrer en fets presumptament delictius, sigui qui sigui qui doni l’ordre”.

   

  El SFP, a més, relata que el suposat augment de seguretat en els carrers de la ciutat amb el PP s’ha traduït “en una única patrulla els caps de setmana, i en dos o tres durant les tardes dels dies laborables” per a tota la ciutat. L’Ajuntament nega la veracitat d’aquestes dades i assegura que, fins i tot a les nits, el número total de patrulles és de entre 5 i 10.

   

  Quant a les crítiques del sindicat, fonts municipals manifesten que “es mouen per interessos personals”, ja que abans de l’entrada del PP “gaudien de privilegis personals i econòmics”. Els delegats sindicals, no obstant, expliquen que les seves nòmines i els seus llocs de treball mai han estat per sobre de ningú. En la mateixa direcció, el líder de CiU local i anterior responsable del cos, Ferran Falcó, assegura que durant la seva gestió no va haver-hi “cap conflicte” dins del cos, que ell no va voler “fer de policia” i que va mantenir amb tothom una relació estrictament professional i política, sense “privilegis ni compadreos” i seguint sempre l’escala jeràrquica de comandament. El PSC, per la seva part, emfatitza que les millores que el PP prometia no s’estan produint i que l’eficàcia i la presència dels agents on se’ls necessita va a la baixa, en detriment d’anar sempre rere d’Albiol i Jurado per fer la foto a intervencions i tancaments d’establiments.

   

  Cal recordar que el regidor de Seguretat, Miguel Jurado, ja va ser assenyalat abans d’estiu per cas de les presumptes col·lectes de la Guàrdia Urbana entre comerciants badalonins, que a dia d’avui continua en tràmit d’investigació per una comissió municipal de la qual ell mateix en forma part.