El regidor denunciat per presumpte extorsió deixa el PP i passa a ser no adscrit

  0
  42

  19/10/2012 – David Gómez es nega a deixar el seu lloc al Ple, sol·licita formar Grup Mixt i es mostra obert a escoltar l'oposició per donar-li suport; Albiol el titlla de "trànsfuga".

  El regidor de Serveis Socials i Salut i del Districte 6, David Gómez, acusat dimarts d’un presumpte cas d’extorsió a un comerciant de Sant Roc, va comunicar ahir que abandona el grup municipal del PP i que ha sol·licitat passar a formar Grup Mixt o convertir-se en regidor no adscrit. La notícia es coneixia ahir, dos dies després que l’alcalde Garcia Albiol l’apartés de les seves competències en l’equip de govern per estar denunciat per extorsió juntament amb el coordinador de Sant Roc, Antonio Cortés, ja cessat.

   

  Gómez va expressar ahir al matí el seu desencís perquè ningú ha fet res per defensar la seva “honorabilitat” i perquè, a més, l’Alcalde li va demanar que dimitís. En aquest sentit, l’edil veu incoherent que ni Albiol, imputat per racisme, ni Miguel Jurado, esquitxat pel cas de les presumptes col·lectes de la Guàrdia Urbana, no hagin deixat cap de les seves competències, però ell sí ho hagi de fer per una denúncia que ni tan sols s’ha admès a tràmit.

   

  Gómez afirmà que estarà obert a escoltar l’oposició; això i la seva abraçada amb el socialista Pablo Hernan al finalitzar la roda de premsa d’ahir al matí ha estat el que més va empipar Albiol. El batlle ‘popular’ es va mostrar molt “cabrejat” per la decisió de l’ara ex-membre del seu executiu i el va titllar en tot moment de “trànsfuga”. “No és el mateix que et denunciïn per defensar unes idees que per ser un ‘mangante’”, va recalcar Albiol en resposta al seu ex-company.

   

  Amb aquesta turbulència inesperada al vaixell ‘popular’, l’actual govern queda amb 10 regidors, davant 9 del PSC, 4 de CiU i 3 d’ICV-EUiA, a més de David Gómez. Fonts municipals remarcaven ahir, no obstant, que aquesta nova situació no influeix gens en una hipotètica moció de censura, donat que la llei electoral determina que, en cas de que un trànsfuga recolzi la mesura per tombar el grup del que formava part, la majoria necessària augmentaria en un vot. El poder del PP en el Ple per tirar endavant els projectes municipals, això sí, es veu minvat i l’escenari polític badaloní queda enlaire a falta de poc més d’una setmana per la sessió ordinària d’octubre.