0
    28
    1213_OBR_JOV (20).JPG

21/04/2013
    La Penya ofereix la millor cara per guanyar a l'Obradoiro, un rival directe, amb una nova exhibició d'Oliver (31 de valoració)

La Penya ha trencat una sèrie de 4 derrotes seguides amb una victòria de molts quirats a la pista de l'Obradoiro, que li permet mantenir les opcions de ser als Play Off.

Els de Maldonado han mostrar el caracter i l'orgull que reclamava el tècnic aquesta setmana, s'han aferrat sempre al partit i quan han dominat el rebot, han etzibat un 0 a 16 que ha capgirat el marcador.

Llavors Oliver, que ha tornat a fer una exhibició (27 punts i 31 de valoració), ha donat una lliçó de lideratge mantenint la renda fins el final, malgrat l'últim intent de l'Obradoiro.

Tot i la bona sortida dels gallecs, que s'han avançat gràcies l'excel·lent direcció d'Andrés Rodríguez i la determinació de Merji a les dues cistelles, la Penya sempre ha tingut voluntat d'aferrar-se al partit.

Amb paciencia, les jugades que sortien de les mans d'Oliver, permetien que els verd-i-negres seguir sumant (23 a 15)

Al segon període el guió ha canviat per complet. L'entrada de Quezada ha revolucionat el partit, el joc ha estat més obert, amb més accions de desequilibri, i el partit s'ha ajustat amb un 9 a 14 en els primers 4 minuts.

El dominicà ha aportat el caràcter que necessitava la Penya al davant, però al darrere, l'equip no ha pogut ser consistent per aturar el joc fluid de l'Obradoiro.
    Tot i això, una antiesportiva de Mejri sobre Oliver ha ajustat el partit abans de la mitja part (44 a 45).

A la represa, l'Obradoiro ha tornat a ser el que duia la iniciativa gràcies a la feina de la seva parella interior Kendall-Mejri, i ha eixamplat les diferències amb un parcial 8 a 2 inicial (53 a 46).

Però quan els verd-i-negres han controlat el rebot han estat capaços de marcar diferències des de la línia de 3.
    Un triple d'Oliver ha iniciat la remuntada, un de Quezada ha empatat el partit, i un nou llançament exterior del dominicà ha donat el primer avantatge (53 a 56) que la Penya ha engrandit aprofitant que l'Obradoiro estava grogui (53 a 60 al min 30).

Amb el vent a favor, Oliver ha tornat a demostrar la seva capacitat per gestionar rendes, assumint el lideratge de l'equip.

Una cistella inicial del de Terrassa, ha confirmat el parcial de 0 a 16, que ha estat contestat amb 5 punts seguits de Hummel.

Però avui Oliver estava tocat per una vareta, i ha anotat 15 punts a l'últim quart, 7 d'ells gairebé al límit de la possessió.

Tot i això, l'exhibició del base podria no haver estat suficient per culpa de 2 minuts de desconcert verd-i-negre, que han permès a l'Obradoiro tornar a ajustar el partit amb un parcial de 10 a 1 (79 a 80). Oliver ha mantingut el cap fred, i ha anotat el 9é i 10é tir lliure sense error per sentenciar el partit.