Ajuntament i Joventut signen un patrocini per contribuir a la viabilitat del club

  0
  IMG_1879.JPG

  04/12/2017 – Administració i club materialitzen una aliança de 3,2 milions d'euros sota el lema 'Badalona ÉS futur'.

  Ajuntament i Club Joventut de Badalona han segellat aquest dilluns públicament una aliança que contribuirà a millorar la situació econòmica de l'entitat i aportarà un valor afegit a la ciutat. Com ja va avançar fa algunes setmanes el Diari de Badalona, la compra de Mas Ram que el govern local es va comprometre a estudiar el passat mes de març presentava moltes dificultats a diferents nivells i les dues parts van començar a explorar altres vies, entre elles el patrocini.

   

  Finalment serà aquesta, la d'una col·laboració de patrocini, la fórmula escollida perquè l'administració presti suport al club. El Consistori pagarà 800.000 euros nets anuals durant quatre anys a la Penya, a canvi d'un seguit d'accions encaminades a la promoció social en valors del bàsquet base de la ciutat.

   

  De moment, la més concreta i visible serà la projecció del nou lema de l'aliança a la samarreta del club: “Badalona ÉS futur”. Un eslogan que apareixerà també a altres suport publicitaris del Palau. L'acord, però, pretén anar més enllà i aprofundir en la difusió de valors que reforcin en positiu la imatge de la ciutat. Per això, la Penya col·laborarà activament en campanyes de l'Ajuntament per reforçar la visibilitat de certes idees.

   

  Aquesta iniciativa deixa aparcada, com a mínim de moment, la possibilitat de l'adquisició del complex esportiu de Mas Ram. Una operació urbanística complicada a diferents nivells, que requeria una forta inversió, que era poc viable a curt termini i que els informes municipals no aconsellaven. De fet, la intenció del govern de Dolors Sabater és obrir una nova etapa de col·laboració amb el Joventut que deixi de banda les vies de l'aprofitament urbanístic, com havia succeït històricament.

   

  “És una fórmula més transparent, estable i neta”, ha afirmat l'alcaldessa, qui diposita la seva confiança en la “predisposició” de la junta del club a “posar a l'abast de l'administració” les xifres del club amb objecte de fiscalització d'ara en endavant. El president de la SAD, Juanan Morales, s'ha mostrat molt agraït per l'esforç municipal i insisteix en que es tracta d'una aliança que ajuda al club, però que en cap cas es tracta d'un rescat o salvació: “Al club li queda molta feina per fer, i és responsabilitat seva sanejar els comptes, no de l'Ajuntament”.

   

  Totes dues parts han explicat que aquest sistema de col·laboració és habitual entre administracions i grans clubs esportius, i que la xifra està justificada per informes de dues empreses externes diferents. La Junta de Govern ha aprovat aquest mateix dilluns els plecs de condicions i el contracte que se signarà els propers dies.

   

  Resol també el deute d'IBI

   

  L'acord no només suposa un ingrés de 800.000 euros anuals per al club, claus en el seu pla de viabilitat, sinó que també eixuga el deute que la Penya té amb l'Ajuntament en concepte d'IBI. I és que, recordem, el Joventut ha acumulat els darrers anys pagaments per valor d'uns 2 milions d'euros, que a principis d'aquest 2017 ja es van pactar resoldre amb un patrocini. Des d'enguany, l'IBI del Palau Municipal està bonificat en un 95%..

   

  A partir de la idea presentada aquest dilluns, el govern està estudiant una fòrmula similar que permeti establir aquesta col·laboració entre la Fundació del Bàsquet i les entitats de bàsquet base de la ciutat.