Ajuntament i Penya: acord de ciutat per la compra de Mas Ram

  0
  DSC_0199.JPG

  17/03/2017 – Un cop completada l’operació, l’entitat es quedarà amb un deute d’uns 2.4 milions d’euros a retornar en vuit anys.

   

  “La Penya té un passat gloriós, un bon present i un futur per escriure”. Amb aquest titular Dolors Sabater i Jordi Villacampa anunciaven el principi d’acord assolit per l’Ajuntament de Badalona i el Divina Seguros Joventut per garantir la viabilitat econòmica de l’entitat.

   

  Un cop acordada la devolució del deute que manté el Joventut SAD amb Hisenda (2.4 milions d’euros) a través d’una fórmula d’acord singular en els pròxims vuit anys i eliminat el deute amb les entitats bancàries que tenien els passius de la SAD, a la Penya li restava confirmar un pla de viabilitat amb l’Ajuntament per poder continuar formant joves talents i competint a l’ACB.

   

  Després de mesos de negociacions, el govern de Badalona i el consell del Divina han arribat a un principi d’acord per la compra de les accions de la Zona Esportiva Mas Ram SA, el 90 per cent de les quals pertanyen al club verd-i-negre.

   

  Recordem que en el seu dia aquestes accions van estar taxades en uns 2.5 milions d’euros. A banda d’aquesta compra, l’Ajuntament de Badalona estarà representant dins del pròxim consell del Divina Seguros Joventut.

   

  “El projecte econòmic del club és viable. Volem que aquest acord tingui un alt retorn per a la ciutat. S’obre una nova etapa de co-governació. Avui presentem un acord d’inversió qué té un gran interès per Badalona”, ha manifestat Dolors Sabater.

   

  Segons l’alcaldessa de Badalona, el govern es compromet a ajudar la Penya a liquidar el seu deute d’IBI i a treballar per aconseguir patrocinis de la Generalitat i la Diputació.

   

  “L’acord encara s’ha d’acabar de treballar amb els serveis jurídics. Volem un acord de ciutat i així ho he traslladat a tots els grups polítics de l’oposició. La idea és que tots els serrells que manquen estiguin finalitzats abans del pròxim ple municipal”, ha afegit Sabater.

   

  Al ple, el govern hi espera assolir una aprovació “per unanimitat” per tal de poder acabar de formalitzar la compra de Mas Ram. L’alcaldessa també deixa clar que el pacte assolit amb la Penya ha estat acceptat per tot l’equip de govern.

   

  Villacampa: “Això és un punt d’inflexió”

   

  El president del Divina Seguros Joventut, Jordi Villacampa, qualifica l’acord amb l’Ajuntament de “punt d’inflexió” i es mostra satisfet d’haver aconseguit que les negociacions arribin a bon port.

   

  “A partir d’ara s’obre una nova etapa. La Penya anirà de la mà amb l’Ajuntament per crear un camí comú”, destaca el dirigent verd-i-negre. Durant la roda de premsa efectuada al Viver, Villacampa també parlava de com queda la situació financera del Joventut SAD després de desencallar la venda de les accions del Mas Ram.

   

  “Un cop tot estigui tancat, la Penya es quedarà amb un deute d’uns 2.4 milions d’euros a retornar en vuit anys. No tindrem actius, però estarem ordenats. El pròxim president que entri haurà de treballar per aconseguir ingressos”, apuntava. Cal destacar que l’Ajuntament ha pogut certificar totes aquestes operacions consultant una “auditoria” que va encarregar la Penya.

   

  Dades de l’estudi de retorn

   

  L’estudi de marca i de retorn que el Divina Seguros Joventut va encarregar a l’empresa Relevance per saber quin ha estat el seu impacte a Badalona ja té un resultat definitiu.

   

  La Penya és el cinquè equip de la Lliga Endesa en simpatia, el setè en notorietat i compta amb un 72% d’associació amb Badalona. A més, per un 40% dels badalonins, el Joventut és el principal símbol de la ciutat. L’estudi també dictamina que el Divina li aporta a Badalona un retorn mediàtic valorat en 1-2 milions d’euros per temporada.