Ajuntament i Penya s’emplacen a seguir buscant una solució perquè el club rebi els diners del patrocini

  0
  IMG_1861.JPG

  13/02/2018 – El Consistori dóna dos mesos a la SAD perquè justifiqui dues subvencions de 450.000 euros del 2014 i 2015, el requisit perquè els primers pagaments del patrocini siguin una realitat.

  La reunió dels patrons de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet ha avançat i esclarit alguns aspectes de la complexa situació econòmica per la que passa la Penya, però de moment la solució no és a tocar. Els diferents representants polítics i del club s'han trobat aquest dimarts a migdia d'urgència a la Casa de la Vila per veure de quina manera el Joventut pot rebre amb celeritat els diners relatius al patrocini signat amb l'administració pública.

   

  El que bloqueja el pagament de les dues primeres factures d'aquest contracte, que suposaria l'ingrés d'uns 160.000 euros per a la Penya, segons fonts del govern, és la manca de justificació de dues subvencions de la Fundació, per valor de 450.000 euros cadascuna, relatives a 2014 i 2015. Dos pagaments d'ajudes que han de ser justificats perquè aquest import, de 900.000 euros en total, no es converteixi en deute cap a l'Ajuntament.

   

  Aquest dimarts, el Patronat ha aprovat la justificació de la subvenció de 2017, i també donar un marge de dos mesos al club per presentar la documentació de 2014 i 2015. No obstant, el dijous es produirà una nova reunió per veure si és possible avançar d'alguna forma els diners del patrocini, atès que el Joventut requereix líquid de forma immediata per poder mantenir la seva activitat i executar pagaments.

   

  Serà dijous quan es continuïn polint serrells i explorant opcions, també les del pagament del cànon a través de la Fundació, una quantitat molt més substancial que superaria el mig milió d'euros, tot i que, en principi, hauria d'estar destinada al manteniment del Palau Olímpic i al bàsquet base. A la reunió d'aquest dimarts s'ha proposat que a la trobada de dijous hi assisteixin secretari i interventor municipals, les dues figures cabdals a l'hora d'assegurar la viabilitat legal dels moviments de l'Ajuntament.

   

  El Joventut considera que “no s'han produït els fets rellevants esperats” i convocarà el seu consell d'administració després de la trobada del patronat de dijous, per “adoptar mesures pertinents”. Recordem que la Junta ha posat sobre la taula l'opció de la dimissió i liquidació del club, si no hi ha una alternativa econòmica aviat.