La Guàrdia Urbana recupera el cotxe de les foto-multes d’aparcament

  0
  DSC_2221.JPG

  14/02/2018 – El vehicle, amb un sistema innovador, comença a circular aquest mes de febrer.

  La Guàrdia Urbana de Badalona disposarà a partir d’aquest mes de febrer d’un vehicle amb un nou sistema mòbil d’identificació de vehicles amb l’objectiu de millorar la fluïdesa del trànsit a la ciutat i evitar l’incivisme a les vies urbanes.

   

  Aquest sistema no només és altament efectiu per evitar l’estacionament en doble filera, l’aparcament en vorera, les ocupacions dels carrils bus, l’estacionament a zones de càrrega i descàrrega, parades de taxi i autobús o passos de vianants, sinó que també pot detectar vehicles que no han passat la ITV o que no disposen d’assegurança.

   

  L’Ajuntament de Badalona pretén, amb aquesta mesura i amb diverses campanyes de respecte a la via pública, treballar per la conscienciació d’una conducció responsable, evitar conductes perilloses o que obstaculitzin la circulació viària, millorant la fluïdesa del trànsit i alliberant de vehicles les voreres i el carril bus.

   

  El regidor d’Espais Públics, Francesc Duran, espera que “la presència d’aquest vehicle, a qualsevol punt de la ciutat, tingui un efecte dissuasiu i els conductors s’ho hagin de pensar dues vegades abans de cometre una infracció”.

   

  La recuperació del vehicle conegut popularment com 'foto-multa', que va començar a funcionar durant el darrer mandat del PSC, amb el convergent Ferran Falcó al capdavant de la Guàrdia Urbana, està inclosa dins del pla d'inversions del mandat, i suposa una inversió d'uns 20.000 euros.