Ajuntament i Voluntaris arriben a un preacord per establir un calendari de col·laboracions

  0
  113
  voluntaris_0.jpg

  06/05/2016 – De moment, l'Ajuntament ha impulsat un 'pla B' per garantir el voluntariat a les festes.

  El govern i Voluntaris Badalona han arribat a un principi d’acord aquest dijous al migdia sobre les col·laboracions que l’entitat prestarà al llarg de l’any als actes organitzats des de l’administració local. Tot i que l’assemblea de l’associació ha de ratificar la proposta a principis de la propera setmana, ambdues parts han valorat la trobada de forma positiva i com un pas endavant en l’entesa.

   

  Amb el nou plantejament, un document oficial estipularà a quins actes de ciutat participarà Voluntaris. Alguns exemples en serien la Cavalcada de Reis, la campanya de Nadal, les Festes de Maig i curses populars, entre d’altres. El llistat complet encara s’ha de d’acabar de perfilar, i, en base a la quantitat d’esdeveniments, l’Ajuntament calcularà una aportació econòmica que es transferirà a l’associació d’una forma encara per concretar, i que servirà per sufragar les despeses.

   

  Tot i que veus de Voluntaris avancen que, en principi, no hi haurà cap problema, la darrera paraula la té l’assemblea, que pot acceptar o rebutjar la proposta.

   

  Un ‘pla B’ per a aquestes festes

   

  De moment, a l’espera de tancar definitivament l’acord amb Voluntaris, l’Ajuntament ja ha posat en marxa un ‘pla B’ per assegurar l’organització dels actes de les festes que avui comencen. L’administració de voluntariat es durà directament des de la Comissió de Festes, que està fent una crida arreu de la ciutat perquè la ciutadania s’impliqui en acte com la Cremada.

   

  Si l’acord es tanqués suficientment ràpid, expliquen fonts properes a l’Ajuntament, Voluntaris es podrien incorporar i desenvolupar la seva tasca habitual, si així ho volen. Des de l’entitat ho veuen just a nivell de temps, però estarien disposats si es donen les condicions.