Les Festes de Maig comencen amb un pregó dedicat als refugiats

  0
  56
  12540628_1071930929504424_1626823041176460132_n.jpg

  06/05/2016 – L'ONG badalonina Proactiva Open Arms serà la protagonista del pregó d'aquest divendres.

  Esportistes, personalitats locals, comunicadors, artistes…la llista de persones que han protagonitzat el pregó de les Festes de Maig els darrers anys està plena de noms coneguts que no passen desapercebuts. Enguany, però, l’Ajuntament ha volgut plantejar un enfocament diferent i ha optat per uns pregoners de caire reivindicatiu i social. El discurs inicial de festes anirà a càrrec, aquest divendres, de Proactiva Open Arms, la ONG de l’empresa de socorrisme de Badalona que es troba a Lesbos, Grècia, des del passat setembre, per ajudar a salvar les vides de milers de refugiats que fugen de la guerra.

   

  L’equip de socorristes ha estat reconegut durant els darrers mesos a diferents nivells. Òscar Camps, el director del grup, va ser escollit Català de l’Any, per exemple. I el món sencer s’ha bolcat per ajudar els nois de Proactiva, que van arribar a Grècia amb pocs recursos humans i materials i han acabat esdevenint el principal actiu de les entitats i institucions que allà hi treballen.

   

  Gràcies a la seva enorme tasca d’equip i una campanya de crowdfunding en xarxes socials han aconseguit obtenir els recursos necessaris per consolidar aquesta missió i ser una de les organitzacions més respectades en aquesta crisi humanitària sense precedents. És, sens dubte, un gran projecte solidari, l’únic motor del qual són les aportacions de la ciutadania, sense cap tipus d’ajuda oficial, que donen suport amb la seva generositat a una missió humanitària que ha ajudat més de 150.000 persones a arribar fora de perill a la costa i ha rescatat al mar més de 17.000 persones.