Al setè partit, el Badalona va guanyar

0
    34
    DSC_0367.JPG

11/10/2012 – Finalment, el conjunt que entrena Albert Càmara va saber-se retrobar amb la victòria. El Badalona va vèncer ahir al camp del Binissalem per 0-2. Robert i Bayón van ser els golejadors

Finalment, al setè partit, el Badalona no va descansar, va decidir posar-se el mono de treball. Després de sis jornades en què l'equip havia empatat tres partits i n'havia perdut els altres tres, la visita al Binissalem obligava al Badalona a redoblar esforços, a treure el seu millor futbol i a competir al màxim nivell. L'equip va respondre amb eficàcia, fent un partit seriós i sòlid, fent saber al conjunt local que els tres punts no es quedarien a les Illes. Càmara va tornar a deixar-se reconèixer en l'alineació inicial. Va recuperar el seu ideari primigeni, el que havia decidit posar en marxa des del principi de temporada i només va trencar contra L'Hospitalet per la inseguretat generada pels mals resultats. El Badalona va tornar a jugar amb tres migcampistes i la zona central del camp va deixar de ser el solar de dissabte passat. A l'equip no li cremava la pilota. Tenia a qui recórrer per moure-la i combinar. El dibuix era molt més cabal, amb ell l'equip ocupava molt millor els espais i el Binissalem va patir l'ordre i la sensatesa de la tàctica escapulada.

El partit va iniciar-se amb un domini altern. Els primer minuts van tenir ritme i profunditat. Ningú especulava i tots dos s'apresuraven en buscar l'arc rival amb dilació. El Badalona va fer de la pressa una virtut i va saber encadenar diverses oportunitats de gol. S'ensumava que el Badalona marcaria, només faltava que l'equip tingués l'encert que se li ha negat repetidament en molts dels partits del que va de temporada. Robert, que sembla que ha tornat a reprendre la bona forma de l'inici de curs, va ser l'encarregat d'inaugurar el marcador. Al minut 26, l'extrem va rematar de cap amb encert. Robert està sent el dinamitador dels atacs badalonins. Aprofita la potència del seu tronc inferior per marxar dels marcadors amb una suficiència insultant. Però tan fàcil com burla als laterals, a l'hora de determinar quin ha de ser el següent pas, sempre acaba precipitant -o equivocant- l'acció. La celeritat inicial es queda en incertesa final. La seguretat en la passada i en el remat és quelcom en el que ha de seguir treballant. Quan assoleixi una major confiança en aquestes dues facetes, Robert serà un extrem desequilibrant i arribarà on ell vulgui.

A partir del gol, el partit va entrar en una fase més tranquil·la. El Binissalem es va sorprendre de la diana rebuda i va trigar en assimilar el cop. Durant molts minuts va divagar pel camp, buscant una manera de reconduir la seva voluntat victoriosa. El Badalona va saber aprofitar la situació. Va agafar la pilota i la va fer seva. La pressa va passar a ser serenitat. Les ocasions ja no havien d'arribar per destrucció de la defensa rival, sino per intel·ligència a l'hora d'escollir quan accelerar una jugada. D'aquesta parsimoniosa manera va arribar-se al descans.

A la segona meitat, com era d'esperar i suposar, el Binissalem va donar una mica més de si. Va estirar-se i va aplicar-se. Més voluntariosos per recuperar la pilota, miraven d'executar amb rapidesa les seves accions ofensives. El mètode hauria donat resultat, però la defensa del Badalona ahir sí que va rendir al seu millor nivell. Molt atenta a no cometre errors com els que van condemnar l'equip contra L'Hospi, els cinc homes de darrere van fer un partit estable i segur, ben secundats per les ajudes dels migcampistes. Per acabar d'apagar les ínfules de remuntada locals, el Badalona buscava a la contra rematar el resultat i el partit. En una bona jugada coral, la defensa balear va cometre penal sobre Joaquin a falta d'un quart d'hora de partit. Bayón va fer-se càrrec del llançament i el va transformar. El 0-2 no va desanimar als locals, que van seguir insistint en escurçar distàncies. Però també el Badalona va poder eixamplar la renda, amb alguna ocasió errada per Bayón i Joan Grasa.

El triomf ajuda al Badalona a respirar, a veure amb una mica de distància les places de descens a Tercera en què s'havia immers del tot després de la desfeta de dissabte. En qualsevol cas, els nou punts actuals no són cap garantia, ni asseguren pas la tranquil·litat perpètua. L'equip és tretzè, però només dos punts per sobre del descens i a un de la plaça de promoció. Encadenar un segon triomf, aquest diumenge contra el Mallorca B, seria vital per assentar-se en la zona plàcida del centre de la taula classificatòria.

FITXA TÈCNICA

Binissalem: Ricardo; Forteza, Camacho, Salas, Noceras (Óscar 82'), Rubio, Contreras (Tito 59'), Bernat, Plata, Ernesto (Tomás 46'), Seco

CF Badalona: Marcos; Sobregrau, Gallardo, Pelegrí, Bermudo; Xavi Muñóz, Javi Moreno (Bueno 77'), Joaquin; Robert (Ferrón 70'), Bayón, Gabri (Grasa 80')

Àrbitre: Sanchís Cambra (col·legi valencià). Grogues: Ernesto, Plata, Seco, Forteza, Tomás (Binissalem); Pelegrí, Joaquin, Gallardo (Badalona)

Gols: 0-1, Robert (minut 26); 0-2, Bayón (penal) (minut 76)