Alberto Peña: gerent de l’èxit del Boet Mataró

  0
  IMG_3210.JPG

  05/07/2017 – L’entrenador badaloní alterna la faceta de tècnic del sènior amb la de gerent esportiu i econòmic.

   

  Dins del món del bàsquet català, ningú dubta que el Boet Mataró ha estat un dels clubs de la temporada. L’entitat taronja s’ha proclamat campiona de Copa i del torneig Flama del Canigó, ascendint també a la Lliga EBA sense perdre un sol partit com a local.

   

  El capità general d’aquest Boet d’estrelles és l’Alberto Peña, badaloní i guanyador del premi al ‘Millor entrenador d’àmbit català’ en la Festa del Bàsquet celebrada el passat cap de setmana a la sala Luz de Gas. 

   

  Fornat a l’Ademar i amb passat com a jugador en clubs com l’Hospitalet i el Tíjola (Almeria), Peña s’ha convertit en un dels tècnics del moment, tot i tenir només 30 anys. Després de patir una lesió de creuats, l’Alberto va penjar les botes i es va dedicar a entrenar.

   

  Com qualifica la temporada del Boet?, li preguntem. “Immillorable”, ens respon amb rapidesa. Segons Alberto Peña, “mai és fàcil saber que ets un dels favorits i que has de guanyar cada cap de setmana”.

   

  L’ascens a EBA ja és una realitat a Mataró i ara el club vol construir un projecte que conservi la base de jugadors que han guanyat la lliga. “Som conscients que repetir un any similar serà molt complicat, però tenim ambició”, assegura el nostre protagonista.

   

  A l’estil general manager

   

  El Boet té la gran sort de ser un club que gaudeix “d’una situació esportiva i econòmica excel·lent”. “Tenim estabilitat i els quatre sèniors masculins i femenins han pujat de categoria. El nostre model segueix el camí adient”, recalca Peña.

   

  És evident que l’entitat està preparada per créixer i que ho vol fer. Quina és, doncs, la clau de l’èxit taronja? Tot ens fa mirar cap a l’estructura del club. Al Boet Mataró, l’entrenador del sènior masculí i el gerent esportiu i econòmic són la mateixa persona: és l’Alberto Peña.

   

  Ell representa la figura que treballa al costat dels coordinadors masculins i femenins i que coneix al detall tots els números. El club funciona a l’estil general manager de la NBA.

   

  “A banda dels números i d’entrenar el sènior, la meva funció també és fer de pont amb la junta directiva. Hi ha persones que no són de bàsquet i d’aquesta manera sóc jo qui analitza tot el funcionament del club a nivell esportiu”, valora l’Alberto en primera instància.

   

  “Aquesta estructura no és gaire habitual en clubs de Copa. A nosaltres mai ens ha important la categoria. Sempre hem buscat treballar amb la màxima professionalitat”, afegeix a continuació.

   

  A banda de gaudir de la Lliga EBA, ara l’entitat busca capitalitzar la seva condició d’equip amb més fitxes federatives de Catalunya per contagiar “el pas endavant dels equips sèniors al planter”.